@churalliya

Thursday, September 27, 2012

Isi kandungan surat itu..

Sampai je rumah terus terkam kat mi-cah.. dia tgh layan katun.. buat2 tanya khabar macam biasa.. tak terus tanyakan pasal surat tu dulu..

Sekali dia bad mood ngko.. agaknya sedih dari pagi tak hilang lagi.. dalam hati tak sabar nak baca surat tu..

Nampak surat kat tepi dia.. sambil berborak sambil kagum sebab surat tu masih elok lagi.. tak sangka dia bleh jaga surat tu smpai macam tu sekali.. selalunya beli kan keta mainan, tak sampai sehari dah tercabut tayar.. ini sehelai kertas.. susah kot budak umur 4 tahun nak jaga... 

 nampak surat kat tepi dia tu? kemain susah nak mintak baca.. dia kata surat tu untuk dia.. bukan untuk mama.. ok, fine.. 

Pujuk dan pujuk lagi.. dan akhirnya dia bagi baca... dan ini lah isi kandungan surat yang setiap kali tengok pun dia nangis..

terkoyak sikit kat tepi.. pas tu ada kesan basah sikit.. mekchu syak itu kesan air mata anak bujang.. hahahaha.. 

NAJMI, PAPA KERJA JAUH SAMPAI HARI JUMAAT. JAGA MAMA BAIK-BAIK. BABAI ~ PAPA (siap ada lukisan.. memang dah agak)

Part jaga mama baik-baik tu dia memang tak suka.. hahaha marah btol dia bila papa suruh jaga mama.. 

Part gambar pulak best.. gambar tangan pegang beg, pas tu naik kereta siap ada asap (sebenarnya dia naik flight, tp bg tau naik kereta pejabat aje), tiba2 gambar hadiah besar.. 

Mi-cah ada tanya.... "mama, kenapa beg papa tak de roda?" dan "mana papa dalam kereta tu? tak nampak pon"

HAHAHAHAHA... 

Tak lama lepas tu dia meragam balik.. 

siap tunjuk penumbuk ok... takuittt... 

Bila nak tido malam, ingatkan dah lupa pasal surat tu.. sbb dah siap2 main kaler2 buku semua kan.. tengah golek-golek atas katil dia teringat.. Siap bawak surat atas katil sambil sebut "papa, pls jgn kerja jauh.. pls balik cepat papa" pada surat tu.. adoiiii drama sungguh... 

pandai pulak letak kat tepi sebelah tab dia.. kalau peluk nanti koyak katanya.. 

Selalu papa-jit outstation tak de drama king sangat.. entah kenapa lately ni dia berperangai macam-macam.. 

24 comments:

therosputih said...

nanti dah ada adik, janganla drama2 king king king sangat ye mi-cah...hehehehe

perkembangan positif tu namanya tu...

.::WaNiE::. said...

a ala sadisnye micah

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

ala mekchu.. sumpah sedih tau..
psl ape, kite pernah lalui saat tu gak..
budak ni tak gheti nk ekspresi rasa rindu tp dgn gayanyer tu taula die sbnrnya x sanggup jauh.. rindu!

Dee said...

nak dpt adik mmglah drama king lebih..hahaha..tp mcm org bercinta lak dee tgk..micah2..hahaha..

Lynn Hamzah said...

huhuhuhu...memang nampak dia rapat dgn papa jit...

illafira said...

Hehehe.. Comel je berdrama2 ni.. Mayb mi-cah tau dia bakal dpt adik so dia x nk manja2 ngan mama dh sbb tu cr papa..

illafira said...

Hehehe.. Comel je berdrama2 ni.. Mayb mi-cah tau dia bakal dpt adik so dia x nk manja2 ngan mama dh sbb tu cr papa..

Nad @ MamaZN said...

nk nanges... ;(

die tau, mama nye ada baby N nak dijaga
tu sbb time2 camni, die lagi rapat ngan papa nye..

adui, sebak rase, huhu!

♥MAMASYAZA♥ said...

sungguh sentimental micah kali ni. takpe, mesti ada hadiah utk micah bila papa jit balik nanti

watyz said...

alahai...syahdu nye... layan blues tul la micah ni... hehehhe

Azfaliza Abd. Latif said...

adoi..siap tunjuk penumbuk tak tahan tu hahaha..tak sabar tgk gelagat dia bila dpt baby nanti...

Ila Ramliey said...

alololo... kiut sungguh najmi ni.
majuk2 nakal gitu,,,, hee

syawalsimpsons said...

alahai touching mak tang kat sini tau..mi cah ni mmg kalo jadi pelakon ni mmg menang awrd ni...mmmm..sedey tu betoi2 dr diri dier tu....

mekchu ni haa haammmikkk pengalaman beranak...

http://syawalsimpsons.blogspot.com/2012/09/we-presentingjengjengjeng.html

mamavogue said...

tu mmg betul punye sedey tu..
pengalaman bila anak bujang sendiri asek lah cari babah bila babah outstation..

mummysyafie said...

haha..siap tujuk penumbuk tu yang tak tahan. dah ada adik esok micah mesti jadi abang yang penyayang.

amirah said...

alo lo lo sweetnya papa dia....sian micah..

JIVEBUMZ said...

Penangan nak dpt adik mmg mcm tu nti dh kuar adiknye lagi mcm2 huhu sama mcm esya

Ya ALya said...

nanti papa blik papa bawa hadiah untuk mi chah je tau...hehehe...

nisa_perasan_cun said...

pn sue!!! hehe..

drama betol anak puan sue nii

Alycia said...

wah, ada gambar hadiah besar tu ...

lawaklah michah, dlm aty ada dtmn jugak yer..

SURIA AMANDA said...

mesti dia tau lepas ni dia ada baby..x leh nak manja2 ngan mama..kena manja ngan papa je kan?

Nazirah Azeman said...

alalalalalala abang nih.comel la pulok

SURIA AMANDA said...

so sweet...dalam hati ada taman ni...

QasehnyaRania said...

jgn sedey2 yer micah ...dah nk jadi abg long kan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...