@churalliya

Tuesday, September 18, 2012

Maternity Support Belt yang banyak membantu

Nak buat pengakuan kat sini.. Mari dekat, mari rapat..

Bila kandungan dah cecah 30 minggu dan ke atas ni kan, memang terasa berat sangat-sangat berat nak bawak perut kan.. terasa tulang belakang dah melengkung ke dalam sampai kalo letak rim 17 inci pun muat.. hahahaha.. bila jalan pulak perut yang ke depan 3 inci, baru lah badan menyusul kemudian..

Haish... tapi tak baik mengeluh kan.. bukan kah pengalaman mengandung merupakan pengalaman yang paling best yang perlu diingat oleh setiap bakal ibu?

Bila dah sakit2 belakang dan sakit2 di bahagian bawah (mekchu memang tiada masalah sakit bawah sebelum ni.. tapi dah katanya mengandung, perempuan yg sihat macam mana pun memang akan mengalami ketidakselesaan di bahagian bawah.. apatah lagi kalau memang ada masalah uri di bawah tu kan..tak dapat bayangkan dia punya double tripple sakit tu), terus pakai Maternity Support Belt yang memang dah jadi kawan baik sejak kandungan berumur 6 bulan hari tu..

Bila pakai, terasa ringan sangat nak bawak perut..


Ini masa 32 minggu.. memang kena pakai Maternity Support Belt terutama kalau perlukan perjalanan yang jauh yang kena duduk lama dalam kereta.. masa ni nak pegi open house raya hari tu.. berderet2 open house nya.. jadi, siap2 pakai perisai agar tak mengganggu keseronokan makan-makan :D

Mekchu sekadar berkongsi pengalaman dan ingin membantu bakal ibu di luar sana..

Jadikan lah Maternity Support Belt sebagai kawan baik sewaktu mengandung http://churalliya.blogspot.com/2012/07/jadikan-maternity-support-belt-sebagai.html

Pengalaman sendiri ketika memakai Maternity Support Belt http://churalliya.blogspot.com/2012/07/pengalaman-sendiri-ketika-memakai.html

Tutorial memakai Maternity Support Belt
http://churalliya.blogspot.com/2012/08/tutorial-memakai-maternity-support-belt.html

Copy paste dari entry lepas...

Pasaran Maternity Support Belt ini masih baru di Malaysia. Oleh kerana itu, harga masih rendah iaitu hanya RM199.90 sahaja. Memang dicadangkan oleh kebanyakan doktor O&G tetapi tak semuanya mempunyai stok. Kalau ada pun mungkin boleh didapati dengan harga yang lebih tinggi daripada itu. Di antara distributor yang ada adalah AppleRED Healthcare Services.

Disarankan kepada ibu yang kandungannya mencecah 6 bulan ke atas kerana waktu itu sudah mula terasa pertambahan berat yang ketara kan..

Jika berminat, boleh e-mel saya terus di churalliya@gmail.com atau kalau segan nak e-mel, kita borak kat fb pun boleh https://www.facebook.com/suraya.mazni

Tempoh mengandung sepatutnya merupakan tempoh yang indah untuk dikenang, bukan menyakitkan :)

3 comments:

Zura said...

tahniah.. :)

mamavogue said...

mmg sesuai utk org yg berbadan kecil/kurus..
teringat dulu2 mase pregnant tak jumpe belt ni, dah 7 bulan mmg x larat nak berjalan dah!

Alycia said...

ehh, nnt kalau aku preggy aku sewa kau punye yer hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...