@churalliya

Monday, November 26, 2012

Najwa Check-up 1 bulan

Kalau ikutkan tarikh memang lah ngam-ngam satu bulan (22 oct - 22 nov). Tapi kalau kira hari dah masuk hari ke-32.. Orang dalam pantang harus lah ingat hari ke berapa kannn..

 #habibinajwa dah siap nak gi hospital.. ada yang kata ini style berkemban.. kikiki.. 

Kalau bedung pun kejap je tangan mesti keluar.. baik keluarkan tangan dia siap-siap...

ini fav position najwa bila tidur.. 

dengan paed doc.yee pek ai.. doc pesan jangan masukkan gambar dia.. ok :)

Berat dah sebulan adalah 4.2kilo.. ok la tu kan.. ukur lilit kepala, panjang semua ntah berapa.. malas pulak nak check dalam buku.. tau berat je cukup lah.. 

Sempat jugak timbang berat mekchu dan mi-cah.. mekchu dah 53kilo dan mi-cah 18 kilo.. yeyyyy... 

saje x nak diri tegak supaya tak nampak perut.. hahahaha.. 

Kali ni sekali kan check-up mummy & baby.. sonang kojo.. Lepas setel najwa, gi depan bilik doc Intan pulak.. ohhh rindu pulak suasana ramai2 membawa perut kat sana.. 

Sementara tunggu turn.. macam biasa, kalau tak sejam menunggu tak sah!

kenapa dgn abg long mi-cah? ooo dia protes sebab papa-jit asyik dokong najwa je.. 

dan untuk tidak membuatkan abg terus protes, kena lah keje kuat sikit.. 

Scan perut dan doc kata masih ada darah nifas yang belum habis keluar lagi.. Masa scan tu kan biasalah soalan mi-cah "kenapa mama cek perut? mama ada baby lagi ke?" Soalan tu keluar mungkin disebabkan dia tengok perut mama dia yang masih besar ini.. Terus rasa down dan doc Intan yang tolong jawabkan.. hahaha.. ehhh mekchu buat pap smear sekali.. seminggu nanti baru dapat result..

Sebenarnya merindui perut muncit ku.. sekarang pun masih muncit jugak, tapi muncit-muncit lembik.. kah kah kah..


13 comments:

mamyharraz said...

so comels habibi najwa :)
abg mi-cah pun menten hensem.
mama chu pun comels :)

amaniammar said...

ala..tomey bdak tecik ni..
checkup..asyik titun je senang..

@YUNID@TI said...

comelnya najwa.... memang comel....

syawalsimpsons said...

dah nak lebey kurang berat izz..4.6...syabas najwa...terbaik..mekchu 53Kg skrg..sue pulok 50KG...suke3 je...

Lynn Hamzah said...

bestnyer berat mek chu dah turun...

Lynn Hamzah said...

bestnyer berat mek chu dah turun...

Nad @ MamaZN said...

Comeynye micah, comeynye najwa!
Ey, geram!

fiza said...

Comel. Mcm anak jepun.

mummy_ayu said...

ala tomeinya baby najwa!! of coz l abg long jeles, mula2..normal la...

Waney Zainuddin said...

kejap nyer masa berlalu. alhamdulillah dua2 pun sihat :)
Premium Beautiful

CuTeMiUt78 said...

alahai wawa ske aksi kuak lentang ya.. tomey2..

therosputih said...

dulu perot moncit keras ada gerak2 lagik, skrg ni...aish...risau nih...menghitung hari, blood glucose tinggi la...

QasehnyaRania said...

mi-cah, mi-cah tak mau kalah ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...