@churalliya

Monday, December 10, 2012

Sempena 50 hari

90 tolak 50 bersamaan dengan 40.. Jadi, ada 40 hari lagi untuk bersuka ria dan riang gembira...

nah!!! saya dah banyak celik dari pejam sekarang ni.. 

kelopak mata tak tumbuh lagi.. sebab tu sepet sangat..

Najwa ni halus je sebenarnya.. dalam gambar je nampak bam-bam.. Ikut baka mama dia ~ comel.. hahaha pitammmm...

Selalunya dia akan jaga sebaik sahaja mekchu baru tarik selimut dan mengeliat nak tido.. memang time tu redha je la dan tahu dia akan tido semula jam 3 pagi dan ke atas.. selama 3-4 jam tu ngko tonggang tebalik lah mententeramkan anak..

Memang patut sangat diberi peluang cuti bersalin selama 90 hari.. ya, memang patut!!!!

Kuat menyusu juga.. Siang bagi dia minum botol dan malam baru lah direct bf.. Senang ajar dari awal.. EBM dah mula menampak kan hasil.. yeyyyy...

Sekarang dah mula pandai nak berborak.. bergulung-gulung lidah dia kalo nak bercakap.. sooo somellll... abang mi yang paling teruja ajak adik bercakap..


Kuat sangat mengamuk.. nak kentut pun mengamuk.. adoiii..

Paling mencabar bila nak tunggu dia sendawa... sebab selagi tak sendawa dia akan ekkk ekkk ekkk.. bila dah mengamuk dan meneran, angin sendawa susah nak keluar.. itu yang jadi lama menggentel budak putih ni..


Esok nak jemur dia.. kasik hitam sikit.. hahahaha.. mama ngko dah tercabar dengan keputihan #habibinajwa..

22 comments:

Aini said...

Comelnye najwa! Nak tgok blog mekchu sentisa la, kasi baby dalam perut ni terkenan ikut putih gebu macam nawja...huhu =)

syawalsimpsons said...

kire mama dier nak mama dier sowang je putih ni...ya allah soo melnyer..mekchu mau tukar ka..kakkakakak....amik izz..aunty soya amik habibiyanajwa..kikikikki

mekchu kasi tunjuk la EBM tu

Nad @ MamaZN said...

Najwa nak kulit tanned gitu ek? Hehe...

Mama Vogue said...

Huii comel puteh gebuss nyer anak dara sorg ni.. Geram tgk gamba first tu, dia pandang camera :)

Siti Shuhadah said...

aiyyooo...habibi najwa..kenapa comel sgt nih..pipi mcm pakai blusher..mata sepet..mcm anak jepong... geram2....

mcm patut la mamanya tercabar...hihihi...

KhaiZa said...

comelnya... putih.. sekali pandang mcm baby org jepun da..

-cinta soFiaSafiya- said...

gilewkentang najwa ni....KECOMELAN teserlah...gebugebas dah haa.....
kelOpak mata ontheway tumbuh..bawak besabaq ya mama...hehehehheh

ina khairina said...

makk aiii apasal la omel2 sgt ni habibinajwa?kalu ada dpn mata mau di picit2 pipi montok tu....kalau org xtau mesti ingat najwa ni ank jepun,mmg terserlah kejepunan dia!

MaMa CyDa said...

Bambamnya pipi najwa nih ... chumil sungguh lah dia nih ... geram ...

Amanda Suria said...

untung apa dapat anak putih..nak jemur buat apa lagi..

Fiza Rahman said...

Comel. Mcm anak jepun ☺☺

Nini D.. said...

hahahah...mmg putih melepaks!!

Ayu azmir said...

comelnya...... geram tengok die...

Mimy Hamid said...

habibi najwa comelesss...buka mata teruja auntie tau..ok Fayel sila book jadi makwe...hehehe

Chekpid said...

Sorilah mekchu...ranking najwa paling atass...xlepas mata nengok eh...

Dear najwa,
Nk jumpa anak2 bujang untie tak.

♥MAMASYAZA♥ said...

alahiii comelnye najwa

JIVEBUMZ said...

Ya betul mmg sebijik rope anak jepun! Kecil molek jer orgnye tp kuat nyusu yer..cpt2 bambam bagi mama xlarat dukung hehe

Emy Omar said...

Makin hari makin banyak celik dari tido ye Najwa.Geram tang pipi tu..gebusss.Eh,Najwa ni saling tak tumpah rupa papa dia la mekchu. hihihi

Azfaliza Abd. Latif said...

ko kidnep anak jopun mana ni ha?? comel giler! geramnya aku tengok rasa mcm nak gentel2..takyah jeles le dgn keputihan najwa tu...ko pun dah putis gebus dah hehe...

watyz said...

anak cina mana la ni hai..hehehe comel nyer... :)

adianiez AIDA said...

sungguh comel itu najwa!!!

Dee said...

cer bagitau kt dee..anak jopun mana kau culik ni mekchu..waaaa...dee tetiba rasa nak beranak lagi..tp nak anak yg mcm najwahabibi..comelnya..mcm anak patung..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...