@churalliya

Monday, March 18, 2013

Majlis Aqiqah :: Versi Sepriseeeee utk papajib

Suruh budak-budak tu berenti karok lagu rama-rama tu sekejap.. lagu wajib kalau dapat mikrofon tu derrrr...

Masa tu papajib tengah lepak-lepak bawah khemah dengan kawan2 dia.. tiba2 berkumandang lagu Happy Birthday tanpa muzik latar... sepriseeeeeeeee!!!

Siap bawak microfon bawah khemah.. member muka dah blushing gileee... memang nampak lah muka papajib macam nak nangis tengok kami datang bawak 2 bijik kek bersama iringan lagu selamat hari lahir versi terlupa lirik..


pavlova dan rainbow cake di hari ulang tahun papajib.. 

Ya, memang buat majlis aqiqah ni sempena birthday papajib.. rancangan berjalan lancar nampaknya.. yang di surprise kan pun memang nampak terkesima nyaaaaa..

Walau pun malam tu gi amek pavlova sama2 dengan dia.. dan dia yang tolong bawak keluar kotak pavlova masuk peties.. hahaha.. tak pasti dia dapat hint atau buat2 tak tahu aje.. atau pun dia dah siap2 intai isi dalam kotak tu.. (kalau mekchu, laju2 dah ngintai)

 aksi seorang pengarah yang beranak 2, berbini 1.. yang menyambut hari lahir ke-34 hari itu.. 

masuk dalam amek wawa nak bergambar sama2.. last2 mama sorang yang pandang camera.. korang ni kannnnnn

Masa ni tetamu semua dah balik.. tinggal kawan-kawan rapat je..

bersilang-silang tangan nak potong kek.. hahaha kelako pulak.. 

bersama budak yang selalu buatkan mama ngko mengeluarkan peluh jantan.. 

acara suap menyuap.. alo lo lo... 

chocolate bar.. korang tengok apa? tau la selendang mak datin tu dah senget benget.. hahaha..

alhamdulillah.. mama doakan semoga papa dikurniakan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segalanya.. sayang hingga hujung nyawa.. 

Kendian, aksi bergambar kenangan sebelum masing-masing laju2 masuk bilik tukar uniform..

aksi 3 beradik yang sangat kuat ketawa...

 susah gak nak pujuk abam mi bergambar sebenarnya.. orang lain dah elok kaler pink putih, dia sorang oren.. potong btol.. lupa pulak nak bawak t-sirt pink dia.. 

ok last! lepas ni dah boleh gi tukar baju... 

Kesian.. wawa jugak yang tak nampak muka sebab dia tengah tido kat dalam buai tu..

Next entry saat-saat #habibinajwa bertukar menjadi #shaolinwawa..


by mekchuN (^_^)

11 comments:

Bitt (double IS) said...

masing2 dok teruja dengan kek ok ehehhe happy birthday papajit!sporting adik beradik ituw ;) pink u! macam puteri umno yg marveles :)

Ya ALya said...

abang mi tu mst ingat nak main je kan....hehehehehe

syawalsimpsons said...

so sweet adik1 ipar pon sengal mcm akak ipar dier gak..terbaik la

mummy_ayu said...

so sweet...memang suka bab suprise2..tambah2 bila berjaya...
psst..beli kat mana pavlova tu...cedap tak?nampak menariks jer..

mama_onie said...

So sweet... kalau tahu ada potong potong kek ai tunggu yuu... jahat saje je mekchuN x nak kasitau takut ai pau banyak2 kek tu ekkk???

Suliana said...

sweetnya tgk mekchu and hasben.. :-)

yana said...

happy birthday bapak..:)
moga sentiasa jd insan yg baik..

QasehnyaRania said...

ala..gojes nya mekchu berpink putih tu :)

amirah said...

huhuhu..blushing terusss besday boy tu

therosputih said...

nak jugakla...selamat ulang tahun kelahiran *belated utk papajib...

Nini D.. said...

teserrlah muka terkujat papa-jib!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...