@churalliya

Thursday, November 28, 2013

Ni haa... Orang kampung teringin ber smoothie

Bila dah follow instagram artis.. Semua pun nak tiru... Semua pun nak berangan...

Mana baik tu boleh la tiru kan.. yang tak baik tu tak perlu kot.. Mekchu tiru yang berbaloi untuk diri aje.. yang menjerat diri tu tok sah..

Tiba2 teringin nak ber smoothie.. orang kampung nak buat smoothie sendiri katanyaaaaa.....

Apple merah + pisang + blueberries + air soya + ice cube

leburkan semua kat dalam blender... pinjam babybullet wawa :D

siappppp....

Senang kan.. Ishhh kalau susah koseeee mak hencek nak buat..

Boleh jugak campurkan mangga, nenas, resberries, oren, strawberry, peach, apricot, kiwi.. ishhh semua buah pun boleh.. ikut la kesesuaian tekak masing2.. Kalau nak lagi sihat ada orang letak halia, green tea, madu.. Nak campur soya ke, yogurt ke.. terpulang.. nak blend gitu aje pun sodap....

Nak lgi idea boleh la google..

Cuba lah. Sesuai untuk orang yang malas nak kunyah buah.

Yeyyyy up lagi 1 resepi dalam blog ni.. kipidap mekchu.. hahaha


by mekchuN (^_^)

7 comments:

mama_onie said...

Comel baby bullet tu...

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Nory Zoulkefle said...

wahhh nmpak sedappp gitu...

amirah said...

sodap!

syawalsimpsons said...

pic buah tu jugak yang terliur jemah tau

QasehnyaRania said...

cayalah :-)
i suka bbybullet wawa tu.hihi

Aiza Haris said...

sedapppppppppppppppn tuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...