@churalliya

Monday, December 2, 2013

Tudung awning dalam Tupperware

Scroll dan scroll laju-laju kat fb.. Laju cemana pun bila sesuatu yang menangkap mata, konpem jejari tu akan berhenti jugak kan...


Tengok kaler cantik2 satu hal.. tengok susun atur yang kemas pun satu hal jugak.. Sekali baca caption 'Preloved Fareeda' memang jadik hal lah kannnn...

Hahahaha.... 

Kesian, orang len dah nak let go fareeda, mekchu baru nak torai.. Nak beli fareeda yang baru memang nan hado laaaa.. Mahal kot... Bila eli jual preloved gini, ku tak lepaskan peluang.. Eli, mekchu pinjam gambar :D

Bisik-bisik ngan eli, terus setuju beli 2 helai.. kemain sangat kan... kata nak torai.. tapi sampai 2 helai..

beli tudung, dapat tupperware.. ini dinamakan tudung dalam tupperware

Tudung awning kena lah jaga kan.. bagus btol dak eli ni, mekchu tak terpikir nak letak dalam tupperware gitu.. Dah la free postage.. dapat murah lak tu.. Macih banyak2 eli..

Terus pakai.. kendian basuh :)

bila ada budak kecik ni, kalau boleh nak yang ringkas tapi vougue.. hahaha.. kadang2 pakai shawl sambil ada budak kecik ni boleh sakit leher dibuatnya.. nak control shawl dari senget punya penangan.. pernah nak migrain dalam kereta jugak akibat leher tak boleh pusing 180 darjah.. kahkahkah... 
 
tapi, kena la terima hakikat bahawasanya tudung awning memang tak boleh nak sorok pipi.. memang kembung semacam.. kalau lah puan paridah dapat panjangkan sikit awning sampai ke bawah telinga kan molek.. semua pasti akan nampak selimmmmm aje... tapi tak pe la, itu trade mark paridah nak buat cemana.. ngko sorang tak efek pun bisnes dia..

Setelah 2 hari berturut pakai paridah, esok kembali lah kepada shawl semula..

Sekarang dah faham kenapa orang pompuan suka shopping tudung..
Sekarang dah mengerti kenapa satu baju nak kena ada 5-6 lai tudung..
Sekarang dah memahami kenapa lemari baju orang pompuan cepat roboh.. hahaha...

Mulai hari ini, secara otomatik entry cakap manis tak nak beli shawl/tudung terbatal dengan sendiri..

Sekarang nak tanya kat mana nak carik hanger ketip ketip gantung tudung tu?

by mekchuN (^_^)

14 comments:

Rizziela said...

dah mula jatuh hati ker

Nurzakiah Hanum said...

cantik

PUANSTOBERI said...

online ada jual kut..

by d way..molek ja mekchu ber fareeda..ai skrg udah jarang ber fareeda.. tapi boleh je 'in' ngan seme. Fareeda ka..ariani ka.. shawl ka.. aidijuma kan.. semua pun boleh... huhu

Mimy Hamid said...

wah semua jenis tudung ko dah cuba...heabt tul ar mekchu ni...nah aku tempek link member aku mmg bisnes hanger tudung..ko roger roger dia eh

http://dnatembamtomey.blogspot.com/2013/09/hanger-tudung-murah.html

Dee said...

dee tgk mekchu pakai paridah ok je..btw suka cara mekchu pakai shawl..kat mana belajar? sharelah..

mama_onie said...

Nyata Jelita!

syawalsimpsons said...

Terbaik.la besan..still cun walaupun paridah kan...

Uni Aqilah said...

saya tak reti pakai tudung berlapis2 walaupun sesekali teringin juga nak cuba. :)

Aiza Haris said...

hahaha kannn... tu yg maleh nk berparidahh... fifi nampakk bammm bammm... simpan dulu laa tunggu pp kuruihh...hehehe

NM03 said...

hi mekchu.. apsal kite lama tak singgah sini ek... ye la mekchu, kita dah lama tak pakai tudung awning sebab tu la, sebab nampak pipi gebus... hehehe

Lynn Hamzah said...

hihihihihihi...faridah mahal no la mek chu...

lily lotus said...

ala yer ke awning dia tak pjg..baru nak terai

QasehnyaRania said...

sesuai dgn muka ok je mekchu.

Azura Aziz said...

aku kalau mood xrajin, mmg tudung paridah lah aku rembat.. kalau rajin tukar ke shawll, xpe ttp comel u nokkk ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...