@churalliya

Monday, October 28, 2013

Murah rezeki sejak berhijab

Alhamdulillah... syukur dikelilingi kawan-kawan yang sangat manis macam candycrush!!

Sejak berhijab ni, mekchu dapat banyak sangat prezen dari kawan2.. minggu awal2 dulu boleh dikatakan hari2 abang posmen datang hantar kat opis.. hari2 ku terasa sangat indah..

Tak kira lah pemberian itu yang terpakai, atau belum berpakai atau yang masih baru dari kedai.. semua pun masih elok cantik lagi.. dan paling penting niat tu ikhlas sebagai tanda sokongan mekchu dah berhijrah..

Nak tepuk bahu sambil cakap kemon mekchu, kemon mekchu.. kipidap mekchu.... memang tak dapat la kan.... Dengan cara terperanjat-peranjat macam ni sebenarnya lagi memainkan peranan sebenarnya.. lagi touching.. lagi senang nak menangis juga.. hahaha aii ni kan mudah cembeng orangnyaa...

Setiap pemberian kawan-kawan mekchu ada publish kat instagram.. Kat blog ni nak buat entry pulak supaya senang nak kenang nanti.. ada yang dah pakai, ada yang belum sempat nak pakai lagi.. InsyaAllah, mekchu akan pakai semua nya andai berkesempatan..


ni dari syikin ibrahim.. dulu silent reader sekarang dia dah berani bersuara :) 
**************************************************************************************

ini pulak dari zura alycia.. siap bagi sekali dengan FM dan duit raya najmi & najwa.. 
**************************************************************************************


ini dari mak tang Puteri Mona.. masa dapat ni dia dalam pantang.. pun sempat soh tok laki dia gi pos.. bukak je bungkusan terus rasa nak meleleh air mata.. 
**************************************************************************************


yang belah atas pemberian Mimie Qirana yang bersuara sedap... sejak dah pindah pejabat agama ni rekues dia nyanyi lagu sepohon kayu tak dapat2 lagi..

Yang belah bawah tu pemberian sahabat dulu kini dan selamanya, rosnizam mat a.k.a ms_onie... tudung tu special sebab dia bawak sendiri masa datang raya hari tu.. Hadiah birthday mekchu.. awwwww....
**************************************************************************************

shawl ni pulak dari kawan papajib kawan ku jua.. hahahaha.. shacip.. tergelak-gelak baca notes dia kelam kabut gi buat pos laju.. macam2 tau korang ni.. alahai, buat susah2 aje.. 
**************************************************************************************


haaa.. shawl pink dan biru ni lain pulak ceritanya.. malam tu nini D siap2 wassap bagi tau esok mekchu dapat parcel tapi bukan atas nama dia.. alaaaaa, baru nak felling ada secret admirer kannnn... gojes sangat shawl tu.. 
**************************************************************************************

Shawl hijau prezen dari owner Pritilulu.. mekchu ada beli 2-3 tudung kat kedai dia baru2 ni.. tak sangka pulak bila nak balik tu dia selitkan sekali shawl hijau ni kat dalam bag.. adoi kak, baik nya kamoo... dia kata sebagai tanda sokongan selepas berhijab.. Alhamdulillah..
**************************************************************************************


@ ] churalliya Dia panggil kite ranggi.. sbb tu prezenkan tudung jeans ni.. mahal kot kak tudung #pearlhaya ni. Tak pernah ada dlm koleksi lagi. Terima kasih byk2.. akk dh ceriakan hari sy. Sy doakan akk terus suksessss.. amin.. - dari senior sekolah ku kak zie..


terus declare tudung feberet walau pun korang nak kata kepala besar...

**************************************************************************************
yang ini lain.. ini bukan kategori prezen.. sebab kalau prezen ni kita macam seprise berdebar2 tatau apa isi kat dalam kan.. shawl ni mekchu memang dah siap2 order online bila tahu papajib outstation kat KB hari tu.. mekchu order, tapi papajib yang bayar.. hahaha.. harus pandai amek kesempatan lorrr...

Ternyata ramai yang sokong sejak mekchu pakai tudung ni.. tak tahu lah macam mana nak cakap. Terharu sangat.. Sangat! Ingat lagi tak masa nak mula kerja lepas cuti raya dulu tu mekchu hanya ada 5 helai tudung aje? Tuhan telah permudahkan perjalanan hamba-Nya.. Syukur..

Dari 5 helai, sekarang dah jadi hampir 50 helai.. Perlu declare DILARANG membeli sebarang jenis shawl/tudung lagi dah lepas ni... Berkuat kuasa pada tarikh entry ini dipublish :)


by mekchuN (^_^)

20 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

syawalsimpsons said...

banyak tu 50helai...jemah ni belom sampai tahap 50helai...(yang guna la..) yang tak guna banyak dah bagi2 org dah...

mummy_ayu said...

alhamdulillah..best nya..cantik2 tudung tu.. :-)

mama tisya said...

murah rezeki mechu..cantik shawlnye..sesuai la ngan mekchu

nabila zaremi said...

Mekchu punya tudung/shawl lagi banyak dari kite..alhamdulillah,murah rezeki mekchu..bila niat kita ikhlas,Allah swt permudahkan segala urusan..kan??

mama_onie said...

Alhamdulillah... murah rezeki... moga kita mampu menjadi yang lebih baik.. amin..

CaDLyNN said...

mekchu bertambah CUN lepas berhijab..

Allah permudahkan kan..alhamdulillah.. :D

cantikla tudung denim tu..walaupon lin suke melilit-lilit.haha

Mimy Hamid said...

sue oitt aku tak pos laju lagu...tak berkesempatan shawl kat rumah adik aku..sabar naaaaaaaa..shawl mak biasa biasa je..plain...hope sudi la

scha said...

hehehe wah da byk..sy yakin nnt akk npk tudung mst nak bl jugak

scha said...

hehehe wah da byk tp sy yakin bila akk jalan2 npk tudung cantik mst nak bl jugak

JIVEBUMZ said...

alhamdulillah semua tudung/shawl mekchu cantik2 belaka

Bitt (double IS) said...

wahh bestnya cantik2 la mekchu! alhamdulillah...

jup2 yg awal mukadimah tu...dah tak sweet dah dgn candy crush tu...menyampah pon ada sebab tak berganjak2 lagi level tuh! sobss aagaggagaggaga

amirah said...

alhamdulillah murah rezeki mekchu..pasni leh lilit2 memacam pesen lagi kan..cantik sgt mekchu bila berhijab ni..

Sha Chip said...

alhamdulillah moga terus istiqamah....ayat bajet setazah lah plak kenn....50 akan jadik 500 lagi 5-6 tahun tu sbb hari2 pon mcm2 tudung baru ada kat pasaran kan..pasni haruss bukak kedai shawl taw....

Nini D.. said...

keep it up,mekchu!

Dee said...

Alhamdulillah..walau dee takde lah ramai peminat mcm mekchu yg baikhati bagi tudung..tapi proses membeli tudung murah tu terbuka luas utk dee..moga kita sama2 istiqamah terus ye mekchu..hehehe..

Mimie_Qirana said...

Owh.....mekchu punya terharu tu da berjangkit kat kita plak bila baca belog churalliya neh... kita adiah shawl yg xsberapa tu sbagai tanda sokongan utk mekchu trus berhijab. Tp bila dia da update kt belog trasa kita di 'surprise' kn plak. Tq juga buat mekchu sbb ingat kita. Harus ditunaikan lagu 'sepohon kayu' neyh... tp nk tuju kat abg mi n wawa jer, bley tak.hehehe :)

Azura Aziz said...

haha.. ayat terakhir tu yg xtahan.. aku pun slalu jugak camtu okehhh pasni xyah beli tudung lagi.. tp akhirnya ;(

Nad MamaZN said...

Mekchu baik, tu sbb sume org baik ngan mekchu :)

Tumpang hepi ngan mekchu.. :)

QasehnyaRania said...

alhamdulillah:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...