@churalliya

Wednesday, November 5, 2014

Sambutan Birthday Wawa 2 Tahun

Dah la masa wawa 1 tahun dulu tak de celebrate apa pun.. Bawak makan kat luar je kot masa tu.. Kek tak de, lilin tak de.. Kengkonon, "alaaa... wawa kecik lagi.. Dia tak tahu apa pun.. Tak payah lah kek-kek ni semua.."

Tapi bila pikir balik, ishhhhh rugi nya tak de sambutan dulu.. sekurang2 nya sepotong kek untuk diraikan.. Tu yang tahun ni mekchu awal2 dah bagi tau papajib nak buat birthday wawa tu..

Masa abang mi 2 tahun dulu kemain aihhhh.. siap dapat sponser celebrate kat kehepci... Untuk wawa kali ni sponser jugak, dari duit mebeng mama ngan papa (^_^)

Misi pencarian tempat giat dijalankan.. Uols, kat seremban ni memang limited la nak carik tempat yg privacy untuk party.. 1st thing 1st mekchu memang pikirkan tempat yg selesa untuk budak2... mintak tlg sama2 dengan deqna tlg carik kan tempat.. FInally kami setuju nak buat di 9 Lakes Restaurant, Senawang..

Alhamdulillah, dah masuk 2 tahun umur anak dara mama sorang ni...

tak hire photograper.. camera proper pun tak do.. semua guna henfon memasing je ni.. tu pasal kelabu asap... 

kalo nak cantik skit gambarnya kena lah edit dulu.. 

Ini lah dia 9 Lakes Restaurant tu..

Untuk orang2 area seremban-senawang boleh perasan kot tempat ni.. Dia tepi jalan kalau dari Kg.Sentosa ke rnk satay senawang tu.. kan jalan turun naik bukit kan, jalan sikit je nampak tepi jalan je.. Dulu show house.. sekarang dah buat restoren.. Very nice place to be.. 

Mekchu jemput family Labu ngan family Pilah aje.. buat kecil-kecilan.. seadanya ikut kemampuan.. 

Bayaran makanan adalah di bawah tanggungan papajib.. Dia kata ok, so proceed terus.. Kerja mekchu beli kek, belon dan kerja2 booking membooking ni semua.. Mekchu lah untung kan? hahahaha

 simple deco tapi mekchu suka... 

 sampai awal.. jadi bergambar dulu dengan nenek labu.. 

Memandangkan birthday wawa jatuh ngam2 pada Hari Deepavali (22 Okt 2014), so mekchu pakai baju punjabi.. hahaha lepas tu terus declare theme family kaler pink-turqoise.. lantak lah..

Kedai belon helium yang beli untuk surprise papajib dulu tu katup.. nasib ada alternatif kedai belon yang bukak.. mintak tolong deqna tolong amek kan sebab kereta tak muat..

wajah ketika belon sampai.. belon yg ngko sambut dulu kan.. 

Bila semua sampai, terus je potong kek.. 

kek beli siap perisa coklat apa ntah.. tambah beli lilin tu aje kat kedai belon (^_^) orang makan kek tak makan lilin, tapi mekchu tetap nak beli lilin tu... 

kelihatan seperti sambutan birthday yang pakai baju pink tu pulak... 

wawa tak pandai tiup lilin lagi.. dulu abang mi 2 tahun dah pandai tiup.. sampai meleleh air liur ehh nak padamkan api.. 

 ciuman kasih dari papajib... dengan mekchu wawa tak nak pun buat aksi ni.. 

papa, birthday girl dan mama... 

Setel potong kek, terus makan.. Menu kami adalah hi-tea pada jam 1 petang.. Kenapa hi-tea? nanti mekcu story kat entry lain ok.. 

 menu hari tu... 

suasana tenang sangat masa ni.. hahah semua senyap menghayati rezeki.. 

Lepas makan, bergambar laaa.. apa lagi... Mekchu makan sikit aje.. Tuan rumah kan, mana de selera nak makan.. hahahaha gedik.. 

wawa mood sangat baik hari tu.. excited betul dia dengan belon.. tangan tu tak padan kecik, nak pegang semua belon yang ada... 

bergambar ramai2.. jangan risau kalau tak bawak monopod.. adik staff situ sangat rajin membantu :)

 tak semua yang ada.. abg ngah ngan kak fida keje... hantar anak2 je.. farah ngan ameer kat kolej/asrama masing2.. kak eliz pulak ada shooting.. so ini aje lah yang ada.. tak ramai mana pun..

Wawa lepas amek gambar ramai2 tu, elok pulak dia tak nak bangun.. Suruh amek gambar dia lagi.. hahaha bagus betul la dik.. Hint suruh buat party selalu ke apa ni?

 geram tengok dia mood baik, terus sambung lagi bergambar... adik, tangan siapa kat belakang tu?

 papa!!! hahahahaha... 

gomol dia nenek.. gomol....

birthday girl siap buat pakej peace ngan moncong.. hahaha

 ok, ini adalah sekeping gambar family kecil kami.. mood abang mi kemain kelaut hari tu.. ni pun susah sangat nak mintak bergambar... 

ok gambar last.... muaahhhh untuk birthday girl, Najwa Syahira... 

Mama dan papa sentiasa doakan semoga wawa berjaya di dunia dan akhirat.. Menjadi insan yang terpilih dan manjadi anak yang membanggakan mama, papa dan abang mi.. Amin... 

Nanti mekchu review pasal 9 Lakes Restaurant, menu, costing per head, etc, etc yang korang nak tahu ok... Itu janji mekchu kepada sayang2 semua.. Selagi korang melekap kat blog ni, selagi itu lah mekchu akan merajin kan diri.. 



by mekchuN (^_^)

12 comments:

GREENJADE said...

alololo tiut nye betday girl ni..sebaya ngn my hero Hakim ni..moga menjadi anak solehah n sntiasa mmbahagiakan hati mama papa selalu ya Wawa

mcm best tmpt ni...x sabau tggu mekchu hapdet ni..arrrhh

Nurzakiah Hanum said...

:)wow meriahnya

Mar Mansor said...

birthday girl yang comel..
meriah sungguh besday party wawa..

Aini said...

wawa omel2... gigit sikit pipi boleh?

Dokter faRyn said...

hai. salam kenal. tak boleh tidur. blogwalking ke sini :)

CuTeMiUt78 said...

ya allah dah besar dah dak wawa ni.. klu tak silap last singgah sini masa tu mekchu baru pas bersalin kan wawa.. tgk skrg dah dua tahun dah.. nampak bebenor lama sgt menyepi dari blogging ni.. sgt2 tomey wawa... happy belated besday wawa.. semoga menjadi anak yg solehah.. mmmmuuuuuaahhhh

Abang Bear said...

aku takleh nak tiru cara nih... anak takder tapi anak sedara lebih 25 orang... buat untuk sorang yg lain menuntut ler... kopaklah pakcik

CikLily Putih said...

cantik tempat ni, nanti bagitau kat mane ye

salwana nordin @ che'wa said...

sweet sgt tema bday celebration wawa!!

happy bday wawa!!!

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

QasehnyaRania said...

alahai cute benor besdaygirl ni..

Bitt (double IS) said...

happe belated wawa..cepat beno wawa beso hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...