@churalliya

Monday, November 3, 2014

Review BOKITTA Hijab

Segala jenis tudung yang retis jual mekchu nak torai...

Dah lama haku aim tudung BOKITTA ni.. tiap kali aim bila tanya sold out.. cisss x de rejeki.. kebetulan tengah2 scroll talipon nampak @bokittavoila update design baru.. malatops!!

Pe benda BOKITTA ni??

Tudung neelopa.. haaaaa pantang kan dengar retis jual barang, semua nak beli.. dengan harapan bila pakai akan jadi cantik macam retis.. hahahaha

katun pakai

model pakai

mekchu pakai.. choiiiii tak sama langsung macam neelopa.. hahahaha

Tak jadi macam neelopa tu belakang cerita.. yang penting SELESA...

Sesuai sangat kalau nak pakai untuk keluar berjalan dari pagi sampai malam.. macam mekchu kebetulan nak pegi kelantan baru2 ni.. mekchu kalau pegi travel bawak budak memang cam laa... tak akan pakai shawl punya.. mekchu senang untuk berbawal.. iron.. sarung.. pin.. siappp...

Tapi BOKITTA ni lagik senang uols.. tak payah iron.. tak payah pin.. bila siap dah serupa pakai shawl... naisss tak naiss la kan...

Mula-mula mekchu tak paham macam mana di katakan tak perlu guna pin, tapi pakai serupa shawl pulak kekdahnya.. nak tanya malewwww.. hahahaha... tak pe, kita try je beli.. nak jugak tau apa yang best tu..

Bila belek2 instagram, lagik tak paham pasal V maxi la, chic laa.. ape ke benda tu? rupanya saiz.. hahaha baru lah ku paham....

saiz untuk BOKITTA


Jadi 1st try mekchu cuba saiz Voila, design Jungle Leave. Harga untuk Voila ni RM109, Voila Maxi RM119.. Disebabkan harga yang ehemmmmm jugak, kita cuba selai ni dulu tengok cemana...

 BOKITTA di datangkan bersekali dengan inner... so jangan jakun macam mekchu tau.. mekchu baru tahu bila dapat..

 ini layer luar.. kat dalam siap full lining tau... material chiffon yang sangat best.. kat bawah dagu siap ada getah untuk keselesaan

 kat belah tepi pulak dah siap2 dijahit berlayer2 macam kita pakai shawl tu... 

So, sebenarnya kita main sarung aje... dia dah siap jahitkan tudung tu seumpama shawl.. Seriusly tak payah cermin pun ko dah mampu pakai tudung ni....

Dan point yang agak penting jugak iaitu TAK PAYAH IRON.. hewhewhew.. mekchu suka sangat point ni.. ko lipat lah cemana pun.. keluar dari bag terus sarung aje nok...

Review sikit...

 awning jenis muncung.. konpem nampak runcing punya lah..  

 pandangan sisi.. 

nampak kan layer-layer dia tu... serupa lilit shawl kan.. 

lepas ni memang akan pilih BOKITTA untuk trip dengan family.. exp klau ada budak kecibung tu... 

Mekchu beli dari instagram.. Korang search aje BOKITTA dan follow la mana2 yang korang suka..

Ni bukan entry sponser makanya mekchu tak de la letak mana2 spesific link.. choiii sangat... Mekchu dah jatuh chenta dengan BOKITTA sebab tu mekchu review kat sini..

Sesambil nak abiskan entry review ni, terbeli lagik sekali BOKITTA.. jangan salahkan neelopa ye.. salahkan diri sendiri dulu..

my 2nd BOKITTA.. in majestic.. kali ni nak try cutting Voila Maxi pulak RM119.. 

Puasa jap dari beli tudung online selama 28 hari... Lepas tu baru boleh aktif semula..

Yang benar,
Adik neelopa


by mekchuN (^_^)

17 comments:

syawalsimpsons said...

yeke adik neelopa..bukan akak neelopa ke..hhhahahhha....ala mekchu mmg cantik pakai apa pon..seriuskan...soya PK balik nak membeli..kang beli, tak pakai, last2 jadi milik akak kat atas rumah ni..geget jari je

Chekgu Azrine said...

Blm mampu nak beli bokitta..nangis tepi bucu katil

Mimy Hamid said...

aku ada gak bokitta....nasib baik beli preloved...mmg hantu bokkita ni..sekali beli tersuka...so aku diam diam...mahal

salwana nordin @ che'wa said...

bole tahan mahal jugak bokita ni ye..

tp bokita yg last tu npk cantik dan labuh :)

puasa jgn tak puasa ye mekchu hhhiiii

mama_onie said...

Hoiiii apakah jgn review la nanti aku terbeli! Choi sgt ni.. aku ni remaja yg mudah terpengaruh rakan sebaya...

Anonymous said...

micah, jangan ckp kat mama tau yg kat mydin mall semban 2 ada booth bokitta hijab sekarang. nnti dia jd gila ajak papajib gi sana. muahahahahahaha .

_cik.ila_

amirah said...

eee nak beliii...memang pojaan la kalo takyah nak iron!!..mana tau leh jadi kak ipar neelopa plak..hihi

QasehnyaRania said...

hihi..

TudungTelekung14 said...

Salaam..Tumpang advertisement. Anda Peminat bokitta? Dapatkan bokitta pada harga menarik di tudungtelekung14.blogspot.com

TudungTelekung14 said...

Salaam..Tumpang advertisement. Anda Peminat bokitta? Dapatkan bokitta pada harga menarik di tudungtelekung14.blogspot.com

Nur Farahana said...

ada nk letgo x bokitta..plez wsapp saya 011-19975811..nk majestic...

Nur Farahana said...

ada nk letgo x bokitta sis?

Nur Farahana said...

ada nk letgo x bokitta..plez wsapp saya 011-19975811..nk majestic...

Nur Farahana said...

ada nk letgo x bokitta..plez wsapp saya 011-19975811..nk majestic...

norazriyah asarani said...

assalam sis. kalau ade bokitta nk preloved boleh whatsapp sy 0122882805. harga sis boleh letak berapa pun sy setuju. tq

ina cheras said...

Assalamualaikum..mencari bokitta preloved. InshaaAllah fast payment kalau kenan. 0192100211

Anonymous said...

haah sya beli skli..pastu sya jahit brkali2..yea jimat skit yg pting aku suka ko suka tgok...hhahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...