@churalliya

Tuesday, March 9, 2010

Akibat Sebiji Antibiotik

Sebiji je.. hanya sebiji.. tapi memberi kesan yang mengerikan..

gastrik ku kembali.. last kena serang masa zaman study kat uum dulu.. masa tu mmg doktor kasik cucuk baru reda.. ingat tak entry sebelum ni pasal leher bengkak? mkn ubat nak elok kan tonsil infection, tapi kena gastrik la pulak.. mmg sah antibiotik tu sgt kuat.. sbb dia lah punca sue terpaksa MC semalam.. huhuhu..

pegi jumpa doktor tu blk.. bwk segala mcm ubat yg dia dah kasik.. bila dia tgk ubat relek je dia ckp.. "oo...antibiotik ni mmg kuat.. sy pun tak tahan kalo makan.. tak yah mkn yg ni lagi, saya gantikan dgn yg lain"

senang2 ko bleh ganti2 mcm tu? abis isi perut aku yg dah menipis ni sape nak ganti??.. "bg saya mc doktor, perut saya ni masih pedih.." pulak tu, nama je gantikan ubat, tapi kena bayar lagi RM15.. wtf.. opsss...

akibat dah dpt mc, pantas je kepala hotak menjana aktiviti seterusnya.. gi gunting rmbut lah.. lama sgt dah rmbut ni terbiar kesepian..

kedai fav sejak dibangku sekolah lagi.. kecik2 dah demand.. kedai ni dulu kat KM Plaza tapi skang dah up kat Taipan Senawang.. potong rmbut RM20 dah skang.. dulu2 RM8 je kot..

u kasik trim rmbut I.. kasik nipis tau kat belakang.. dpn ni pendek skit.. tp bukan pendek atas kening punya tau.. I tak mau yg itu..


tara.. baru keluar dr salon boleh la.. cuba tgk kalo lepas cuci rmbut.. hahaha..

hari yg sama jugak keta lakiku disenggol buat kesekian kalinya.. 1st masa tragedi 'i know what u did last raya', 2nd kena kiss ngan keta member sendiri.. yg heran v6 member dia kemek terus.. tapi yg ke-3 kena senggol ngan mamat hindia lak.. naik moto 2 org.. janji nak byr.. kita tggu dan lihat janji hindia..

lakiku pya kusut tok sah nak ckp la.. kena geselan halussssssssss pun dia dah susah hati.. ini kan pulak bumper kemek habis plus lampu pecah.. woo hoo.. sib baik bukan sue yg bwk.. dah byk kali lakiku soh bwk keta dia gi keje, dia bwk kenari gi putrajaya... tapi selagi parking problem parking kat sini tak settel, selagi itu lah tak rela nak bwk keta dia tu, buatnya kena gesel ngan keta org, fuiiiiii tak tau cane nak bina ayat menjawab..

hentakan yg kuat.. lmpu yg tebal cam ni pun bleh pecah..

sekian dulu cerita akibat sebiji antibiotik.. daaaa...

6 comments:

So Close 2213 said...

hehehe nk puji kan org kata kite bodek, tp realitynye..lepas potong rambut sue nmpk lgla jelita..ahakkssss :)

churalliya said...

wow!! selalu artis je yg dpt jolokan 'jelita' tu.. hahaha.. mcm2 la ko ni ana.. br blow rmbut mmg la nmpk cantik je.. skang ni dah kembang blk ;p

MUMMYMUJID said...

penyakit tuh....sama yang ank saya alami tapi alhamdullilah....dah operate...(disyorkan diwaktu kecil)
tapi kes untuk oang dewasa mgkin kne
dapatkan maklumat lebih banyak sbb mgkin ada kompilasi ape2 pon rujuk pada doctor...terima kasih follow net.blog saya

churalliya said...

oh smpai mcm tu sekali ye? takut pulak bila dgr.. kena monitor selalu la mcm neh.. tqsm mummymujid..

Ila Ramli said...

rambut lepas kuar salon mmg terasa sgt best...hehe, rasa cantek smcm jer bila dh kena treatment tuh.. hee.
Errm, bos saya tuh mmg muka kusut ajer bila keta kena rempuh dek motor...sian dia...

p/s : dulu suka ke salon amoi siam kt bangi, best sbb dia siap urut2 ala thai massage tuh, time otak kusut pegi cuci rambut best oh, urutan dia leh jd mau tido n releasekn urat stress ..umm

QASEHNYA RANIA said...

apa yg su perasan...dlm byk2 n3 dok belek ni..pesen rambut mekchu sama j kan.....xpanjang n x pendek sgt..dari zaman matrik sampai dah jd mama....kn..kn...kn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...