@churalliya

Friday, October 22, 2010

Mak Ngah rindukan adik wawa

Percaya atau tak, hari ni genap sebulan adik wawa meninggalkan kita.. mekchu pasti korang masih ingat lagi betapa sedihnya bila lihat si ibu meriba anak yang sudah tidak bernyawa untuk dimandikan?

Last sekali time jumpa ida masa kawin deqna lepas.. masa tu, ida cerita yang kes kematian adik wawa mmg dalam siasatan polis.. dan pihak doktor akan menganalisa sampel darah adik wawa.. sebab bukan kes terjatuh atau di dera.. jadi, kena lah siasat dari segi darah pulak..

Angah & ida yang terrrrsangat tabah... budak kecik tu anak buah dorang, ika... dengan ika ni lah tmpt dorang lepaskan rindu.. ingat masa nenek arwah cerita yg ika malu2 nak minum susu badan ida.. tapi bila dah pam dalam botol, habis licin... hehehe... sekurang2 nya susu ida tu tak membazir mcm tu aje kan..


Ingat lagi masa jumpa ida hari tu, punya lah dia bersungguh ucapkan terima kasih kat mekchu sbb sudi sedekahkan bacaan yassin pada arwah masa tu..

Sbnarnya mekchu pun heran, kenapa tak de yang sedekahkan yassin.. semua sibuk jadik polis pencen nak siasat punca kematian arwah.. tak yah la kita hebohkan, biarkan arwah pergi dgn tenang..

habis je perkebumian, terus tya ngan bro.john.. baru lah mekchu tau kalau baby ni tak de dosa kan.. jadi sedekahkan bacaan yassin tu tak ramai yg buat.. tapi kenapa lak cam tu kan.. org dah meninggal, baca je la patutnya..

with ida masa kawin deqna hari tu... dah lama tak jumpa dia.. deqna pun dikhabarkan dah pegnen.. oohhhhh....

Ida, kalau dah dpt result, bg tau akak ye.. sbb ramai yg tgh menunggu jawapan di luar sana..

Perasan tak lepas je adik wawa meninggal tu, banyak kan kes baby meninggal.. meninggal tersedak susu la, jatuh buai la, kena dera la, tercekik bebola ikan la... errrrrrr.. takut bila ingatkan...

Al-fatihah buat adik wawa dan umat Islam yang lain..


Kalau nak baca kisah adik wawa ada kat sini.. kat sini dan kat sini..

12 comments:

mummy_ayu said...

mestila sedih.....lum settle lagi siasat kes tu ye...nanti share share yer...

nuyulaisy said...

sedihkan..akak nuyuul pun bru kehilangan beby jgk..ni pun bru keluar hospital

Softtouch [Hanim] said...

alahi atkutnya bila teringat kes bb meninggal ni...risau anak sy si nursery..nk bc lah kisah wawa nie...semoga ida tabah yer

JIVEBUMZ said...

sedihnya kisah nih....

waaa rindu sama belog mekchu!

syawalsimpsons said...

bile dapat tau ida prengnant 2...alhamdulillah...rezeki ida kan...tapi sedey kenangkan aper yg sue bc kat N3 mek chu tentang adik wawa..mmmmmmm

mekchu said...

mummy_ayu : dpt je info mekchu share

nuyul : sori akak lmbt tau.. nuyul lasak sgt tuh.. turun naik flight

hanim : rasa nak terbang peluk anak kan..

jibam : lamanya menyepi..

syawal : cop.. bukan ida yg pegnen.. deqna tu adik ipar mekchu :)

zie said...

Saya sungguh takut bab baby and nursery nie. Sanggup ambik maid dari hantar nursery.

Nasibla ibu di kampung sudi menjaga anak saya buat masa sekarang....

Congrats to deqna - wah..murah rezeki....cepat betul pregnant.

nuyulaisy said...

knp org mngandung x blh naik fligt ke??seminggu lpas nyul brul je blk kg naik flight...

aliesha kirana said...

btol mekchu.... makin byk citer pasal tu.. AlFatihah buat semua...

mekchu said...

zie : biar kluar lebih duit kan, janji hati kita tenang & anak selamat

nuyul : 1st & 3rd trimester tak digalakkan naik flight

aliesha : berturut-turut pulak kan..

mummysyafie said...

dah baca entry tu chu, dalam suratkhabar pun ada cerita kan. cuma punca sebenar pun belom pasti lagi.

Al Fatihah untuk arwah..semoga keluarga arwah tabah menghadapi ujianNya

QasehnyaRania said...

ye ke mekchu..1st time pulak tahu.sbb area saya bb ke, rang sakit ke. mmg sedekahkan bcaan yaasin tu

al-fatihah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...