@churalliya

Sunday, November 14, 2010

Colmar Tropicale 2000 - 2010

Secara mata kasar, tak jauh beza... tapi yg paling ketara adalah cuaca yg makin panas... sambung cerita lepas gi rabbit park & pony ride hari tu..

ehh.. tinggi jugak nak naik bukit tinggi ni kan.. cemana la masa pegi dulu naik kancil 650cc je.. naik 5 org lak tu.. ingat sekali tu siap memotong keta org lagik.. hahaha.. tersangat manis kalo di kenang.. isshh.. masa berchenta semua maniss kan...

ok..ok.. sila sediakan seorang RM12 utk membolehkan korang melepaskan diri di pondok pengawal.. apa da.. paksa2 pulak.. tak sangka lak smpai cam tu sekali.. ingatkan bila nak masuk kat atas nnti baru bayar..

RM12 termasuk untuk ke colmar, japanese village dan naik shuttle..



matahari tgh terpacak atas kepala.. panas wehhh... sib baik tak pakaikan najmi sweater.. hahaha..

sekali lagi, keluarga kotak meng interprame


ngan mak.. mmg niat nak bawak mak jalan2.. birthday mak katanya.... bkt tnggi jadi la ye mak.. sok2 kalo ada rezeki, kita gi france secara betul2..


bibik yg menjadi peneman setia mak kat rumah..


secara jujur, sejujur-jujurnya, mmg tak byk aktiviti yg bleh buat kat atas tu.. tp masa berchenta dulu kemain best lak kan??

terus cancel plan nak stay sana.. wat rugi je kan.. pulak time holiday cam tuh.. balik hari sudah... sban - bukit tnggi kira tak de la jauh sgt kan.. kan.. kan..


disebabkan tak byk aktiviti kat atas tu, layankan najmi main belon.. siap nak rampas anak cina tu pya pistol belon.. nak tak nak, terpaksa la beli RM10 utk satu set pistol belon nih.. kat pasar malam RM5 je dik non oiii...


dpt je pistol belon, terus senyap..


bukan main suka dia main lari2 kejar belon..

eh, kitowang lagik.. habiss.... ko bajet nak letak gmbr sape??

amek feel macam kat HK Disneyland.. bila tutup mata. feel tu smpai.. tapi bila bukak mata, terus potong.. ekekeke.. sbb tmpt dia terlalu kecik dan tak byk aktiviti bleh buat kat sana.. tmpt mmg cantik dah.. mmg tak tipu.. kena fikirkan something kot utk menarik lebih ramai pengunjung..

seround je dah mati akal tatau nak wat ape.. nak naik menara jam tu malas la pulek.. sudahnya bro.john ajak ikut jalan belakang.. yg ini mmg menarik sbb belum pernah smpai


rupanya ada pool kat belakang tu.. ye la, utk guest yg stay kat situ..


malas dokong najmi.. smpai satu tahap dia mengeluh "penatnye mi ni....." hahahaha... baru ko tau...


layan swan kejap.. garang woo dorang nih

lepas tawaf, mau ke Japanese village.. mmg nak naik shttle demi kebahagiaan altis bro.john.. bleh rosak keta wokk kalo naik atas tu.. jadi, kalo korang nak ke atas tu, adalah disarankan supaya naik shuttle ok.. besepah shuttle kat situ..


saje tanya najmi...
"mi naik train ke naik bas ni?"
"mi naik lori........."

hahaha... mmg mcm lori pun...


apa yg ada kat japanese village? rumah2 jepun & suasana perkampungan dorang.. ingatkan ada la awek cun berkimono smbut kitowang, bg minum japanese tea ke... ohhhh frust....


rumah jepun... tp tak leh masuk.. kesian ngko...


bro.john yg terkenang balik kg halaman...

kolam2 kat situ pun mcm dah tak berjaga laa.. opsss aii byr RM12 tau utk dapatkan yg terbaik.. sekali lagi aii frust...

tiba2 selera ku tertutup untuk jalan2 kat rumah yang lain..

tak smpai 15 minit, dah bekejar naik shuttle nak turun ke colmar semula..

ini lah akibat kalo termiss communication antara laki bini.. ternaik shuttle lain-lain.. hahahaha..

masa tgh layan angin tiup2 rmbt mcm tgh wat video clip tu, tetiba terfikir kenangan lama masa ke sana. dan dan tu hati ni tak sabar nak tgk balik gmbr lama kitowang masa naik bukit tnggi nih..

ni apa kes letak gmbr lama nih? sbb.......... ini adalah kenangan kitowang..

kurus kan bro.john.. well, mekchu mmg menten...


ini geng praktikal.. k.asra, izzu, bro.john, me, norly... kancil 650cc itu menjadi mangsa utk membawa kami semua kat atas tu.. kancil tu ada lagik tau.. byk berjasa.. jgn memain..

dlm kol 4 ptg, kami pun pulang.. otw turun bawah, bibik 2x berenti muntah.. hahaha.. mabuk ngko.. tak pernah berjalan jauh & jalan pulak bengkak bengkok..

jadi lah daripada duduk rumah kan..

9 comments:

shaza said...

mekchu, memang panas sangat ke kat bukuit tinggi?? dulu mase kita pegi adelah rase sejuk sikit tapi tak sesejuk macam kat genting.. kat sane memang boring la.. pusing sekali round dah takde benda nak tengok..

Nad @ MamaZakwan said...

best2..nmpk cantik..tk penah merasa sampai lagi ni, wlupun duk kl, huhu! nk try jugak ah!

rozana said...

aa..memang kurus bro john..hehe

azana said...

bes nya dapat jejalan ngn family..

mekchu said...

shaza : panas... peluh2.. sib baik tak beria pakai long sleeve

nad : kena pegi, walau pun sekali

yana : zaman kurus.. hahaha

azana : mmg best..

Iena said...

nk gi blk hari utk isi masa yg xtau nk wakper bolehla... tp kalo nk tido sana, mintak ampun... xder aper nk wak. dah la mkn mahal... hehehe

nuyin2u said...

ooo...dah tak bape best ek...hmmm ok...selamat hari lahir utk mak mekchu ye

mekchu said...

iena : mmg betul.. x byk xtvt & rugi kalo stay sana

nuyin : ok je kalo nak gi sana.. tq :)

mummysyafie said...

mek chu mmg maintain dari dulu..still nampak kiut..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...