@churalliya

Tuesday, January 18, 2011

Majlis Santapan Negeri Sempena Hari Keputeraan Ke-63

Tumpang tuah suami.. dapat merasa datang ke Majlis Santapan Negeri Sempena Hari Keputeraan Ke-63 baru2 ni kat Klana Resort, Seremban..

Dulu datang sebagai petugas (Liaisone Officer -LO), tapi malam tu datang sebagai tetamu.. ohhh, macam-macam boleh berlaku kan.. tak sangka & rasa bersalah pulak ngan kawan2 LO seperjuanganku...


mmg saje kasik blur..


with part of my LO's fren.. baju kita dah tak sama.. tp aku tak payah pulangkan baju batik hitam tu kan..

perasaan malu tu mmg ada.. of kos la kan.. yang lain semua nmpk sangat gojessss... bling2 bagai.. mmg teserlah dorang tu dah berpengalaman pegi function2 macam ni..

mekchu nak guna sudu yang mana satu pun tiru bro.john kat sebelah.. dgn harapan dia betul.. hahaha.. belasah.. janji dapat makan..

masa nak masuk dlm ballroom tu, tiba2 bro.john hilang dari pandangan.. apa tak nya, kejap2 berenti salam.. kejap2 berenti salam lagi.. lepas tu ingatkan nak tggu dia salam sambil borak, tiba2 je dah hilang.. gelabah carik laki sendiri tak jumpa.. dah la semua pakai baju melayu hitam.. samaaaaa jeeeee dari belakang..


us.. mama-chu & papa-jit..


pasangan yang baru bertukar... en.kito & pn.az.. az, tak sempat la beramah mesra malam tu..


the grandballroom


mekchu punya tas tangan malam tu di sponser oleh kak jemah... sangat comel


Happy Birthday Tuanku...


The menu's.. (mmg perasan yang tuanku ni sukakan western style.. dulu masa dinner pertabalan pun western jugak.. kitowang yang tak biasa ni mmg tekak kembang semangkuk la malam tu..)

Salmon Tarrine on Bed of Lecttuce served with Mild Fresh Dressing


Lobster Bisque served with Garlic Bread


smbil tunggu chicken grill... gile lambat.....


Grilled Chicken Breast Au Jus served with Garden Vegetables and Baby Potatoes


Banana Cheese Cake with Cardamom Chocolate Sauce


datin wannabe...


penerima pingat 2 tahun lagi.. amin..

malam tu mmg mekap sendiri je.. sama je macam hari2 pegi keje.. hahaha.. nak pegi gulung kan rambut rasa malas pulak.. baju tu adalah dari Tinie Matase Sutera (yang mekchu menang contest tu).. sebaik ada baju ni.. penyelamat keadaan..

last sebelum balik..

ketahuilah bahawa kitowang tak tunggu majlis sampai habis.. sebab berkejaran nak tgk Liverpool vs Everton... OMG!!

eh, kalau korang teringin nak tgk mekchu suatu waktu dulu yang bertugas sebagai LO boleh la klik kat sini :
Kenangan tu.. kenangannnnnn........

15 comments:

Na Shith said...

Wahhh...makan berhadap ye...bes2. Pektis2 dulu...mana tau bapak dpt pingat nanti konpem dh tererr..;P

Nini D.. said...

wow...glamer you!!...hahahah

meh join.. http://sparklemaneh.blogspot.com/2011/01/teka-menang-2011.html

~~@lyci@~~ said...

ohh.. mmg mcm datin wannabe.. kalo mekchu kasi mekap skit2 lg mesti makin malatopppp.. bila lah aku nk camni lak hehe..

chekpid said...

oh tidak...menu ittew :(. Ha2 macam la ahkak yg pergi kan...nk komen2 psl menu plak. anyway, baju tu blom cukup bling2 la mekchu. datin wanabe kena upgrade lagi.mana la tau, masin mulut dapat datin 4-5 thn lg. all d best

cikceriacorner said...

salam..akak bestnye..heheh

@Z said...

hik hik ada lagi gambar kita...suka! suka!

1- a'ah yg lain sume bling2 tp kita pakai cam nak pegi opis je huhu...tapi baju mekchu cantik la.. ;)

2- masa nak makan pun tya org sebelah 'abg, nak amek garpu mana satu ni?' kekeke...

3- makanan mmg tidak menepati citarasa tekak dan citarasa perut langsung..tapi kek tu best hihi...

4- punnnnn tak sempat nak beramah mesra dgn mekchu mlm tu...takpe, next time bole... :)

Softtouch [Hanim] said...

bestnya....xpe nnti lama2 nnti mesti mekchu pun pndai nk bling2..tp ok apa tgk mekchu mcm tu..cntik n comel..

JIVEBUMZ said...

amboi mekchu kelassss gitu dapat makan2 ngan tuanku lagi tu..

mummy_ayu said...

best tu..bukan senang nak join function2 mcm nie..by the way dress tu memang cantiks sangat..

shaza said...

huhu.. ingatkan ade lauk masak lomak cili api..

me suya said...

chantek baju mahal tu.. hehehehe
Suya dah kasi upp entry pasal nama suya..Sebab mekchu komen gitu^^TQ sis

mummysyafie said...

makan beradap ni mmg payah nak tahu tertib kan. tapi apa yang nor belajar dulu kena amik sudu yang dari luar ke dalam.

cantik baju..hihihi...

NeenaAnuar said...

mekchu... your baju sgt chantekkk... u pun chanteekk gak... I really loiikee it dear! :)

Iena said...

woooooooooooooooo... baju mekchu ala2 nangis lah tok ti kalo tgk ni... vesgedevas kevavom... :)

mama adaman said...

mekchu kena lebih bling2...heheheh tapi still comel.... mekchu nanti pi INTAN ambik kursus protokol dan Etiket Sosial..atau pun mintak org INTAN datang kat tempat u all... dia akan ajar cara2 makan nie..... hehhehe tapi wani dah biasa ikut hubby mesnite ..so belajar melalui hubby jer laa.. tapi boring nak habiskan course meal dia kat 3 jam wooooo.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...