@churalliya

Thursday, January 27, 2011

Teater Muzikal Tun Mahathir 2 (MTM2)

Pementasan semula MTM2 ini menjadikan ia sebagai teater pertama di negara ini yang dipentaskan semula dalam tempoh yang singkat iaitu hanya tiga bulan selepas ianya dipentaskan dari 24 September 2010 hingga 9 Oktober 2010 yang lalu. (sumber : murai dot com)


Tapi musim yang kedua ni di Panggung Sari Istana Budaya bermula pada 21 Januari 2011 hingga 30 Januari 2011. Details ada kat sini..

Excited nak gi tengok Ahad nih - 30 Januari 2011 (last day) sebab anak saudara mekchu berlakon.. kakak nabila tu la.. walau pun dia bukan pelakon utama dan penglibatan dia mungkin sangat kecil, tapi tetap excited nak tengok...

So, sape2 yang dah tengok MTM1 atau MTM2 ni boleh lah review kat sini.. kesian mekchu, pernah sekali je tengok teater ni tau.. itu pun masa abg.Z berlakon cerita ujang dan milah dulu2 zaman sebelum kawin.. hahahaha...

Ada something yang sengal antara perbualan mekchu & kak jemah pasal MTM2 nih... dalam 2-3 hari lepas ada tanya dia pasal pengalaman dia tengok MTM musim pertama dulu.. berbual pasal pelakon dan semua2 laa..

"boleh ke zizan tu berlakon jadi Tun Mahathir?" tanya mekchu yang kepelikan sambil2 surfing lagi kat internet
"boleh..." jawab jemah dgn begitu yakin sekali
"tak kalakar ke?" sambung mekchu lagi sambil mengaitkan pelakon utama itu dengan teater yang sangat mendapat sambutan itu..
"ok je dia berlakon" jawab jemah lagi

sekali bila gugel balik hari ni dan terus tergelak bila tgk gambar nih..


sekali zizan nin la... mekchu terbayang zizan raja lawak.... hahahahaha.. sengal sengal...

sesape yang ada plan nak tengok ahad ni sila roger okeh...

6 comments:

s.y.a.r.q said...

mesti seronok tengok teater...

serious... syarq xpnh tengok mane2 teater pon T____T

AKO @ retna said...

besh! besh sila tgk!

ai sangat suka tgk esma daniel as Tun Mahathir.... dari jauh serupa gitu...

NeenaAnuar said...

waa.. mekchu pegi yek... me memang dah ade ura2 cam budget nak pi tengok... first season hari tu pun tak dpt tengok.. huhu.. insyallah kalau jadik pi... nanti I roger2 you ok! ;D

~~~ kay ~~~ said...

selamat menonton ye and have a lovely weekend!

(^_^)

therosputih said...

wah bestnya nak tgk teater...kita minta tgk teater, sekarang ni dah tak berkesempatan nak tgk teater agi dah...rindu zaman berlakon teater...hukhukhuk

mekchu said...

syarq : mesti best.. kalau tak, tak akan ada musim kedua kan

ako : teruja sgt neh...

neena : jgn lupa roger aii taw

kay : tq kay..

therosputih : pernah berlakon teater ke? hebat.. hebat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...