@churalliya

Thursday, March 29, 2012

10 weeks ~ gambar baby dan perut

Mmg perlu amek gambar sambil letak tangan mcm tu. Hewhewhew.. Baru lah nmpk mcm mengandung.

Kalo jalan kat mana2 pun mesti buat mcm tu. Untuk mengelakkan orang salah sangka sama ada dia ni makan banyak atau mmg mengandung. Hahaha..

Ok, dah masuk 10 minggu dan baby semua ok. Alhamdulillah. Mabuk tu masih ada dan kadang2 bercampur dengan emosi yang tak terkawal.. Mudah menangis dan mudah terasa jugak.

Doakan semuanya baik-baik belaka smpai bersalin nanti.

Buat masa ni mekchu mmg tak sempat lah nak jenguk dan komen blog kawan2 semua. Betapa rindu nak baca cerita korang :( kadang2 sampai terbawak dlm mimpi...

24 comments:

Kakibuku said...

tak buncit lah..mcm biasa2 jek tu..take care..:)

mamyharraz said...

slimnya ibu mengandung ni.

ibu yg tak mengandung ni perut lebih maju dr mek-chu T__T

therosputih said...

kena tulis besau2 kat perut, baby inside supaya org tak cakap perut kita moncit sbb makan banyak...hehehe

hope everything okay yer mekchu...lama tak hupdate kan? hehehe...mood M.A.L.A.S. menguasai...

Alycia said...

xsabar nk tunggu pewottt besar... maklumlah, dulu ms michah kt xberkenalan lg hehe..

Suliana said...

ala comelnya perut.. take care ye mekchu :-) baby gegel kot :-)

syawalsimpsons said...

YOLA BAWAK2 SAMPAI MIMIPI..KAKAKKAK...SAMA LA NGAN SUE MEKCHU....SAJA JE LETAK TANGAN KAT PEYOT TU..KIKIKIKI

sha a.s said...

mekchu...lama x singgah sini..tahniah...jg baby baik2..cuma belom rezeki sha utk besarkan baby...Allah lebih sygkn dia...

eda_ej said...

tetibe teringat mase pregnant hasnaa dulu..

pernah sampai nangis sebabnye cuma nak makan bihon tom yam aje.. bile pikir2 balik cam klakar..

Nini D.. said...

rindu sama kammmoooo...

etiey.com said...

eh mek... congrats! ni kes tak tenhgok entry ai juga la nih. hahah samalah ai pun jd silent raeder je...

hahha lbh kurang je. ai dh 16 weeks.

ye ye tanya nape ai pergi gynae.. heheh nak berkongsi cerita gumbira ye.. :0

mamavogue said...

xpe2.. paham sesangat..
take care mekchu!

Nad @ MamaZakwan said...

it's ok
saya dulu 3 bulan berehat dr berblog sbb morning sickness yg teruk masa trimester pertama
jadiknya saya sgt memahami :)

my_irina said...

td nampak mekchu kat NRE..ingatkan dtg mesy.n if selisih dgn mechu mesti rase nebes...rupa2nye tukar driver dgn bapak gonjolong...dpt tgk blkg jer...

amirah said...

comel je peyut mekchu..selamat menempuhi hari2 indah sebagai ibu peknen..bestnya peknen..hehe

Dee said...

yg part terbwk dlm mimpi tu over tau..hahaha..

moga mekchu ok2 aje ye..bestkan tgk scan pic..cute je perut mekchu..buat masa nilah...hahaha..

Mimy Hamid said...

sonoknya tayang perut hhuhuhu...nak ngandung gak...lalala tunggu 3 tahun lagi..Insya Allah..baik baik tau mekchu jaga diri...badan maintain slim lagi ni

Aleyn said...

Kecik lagi tu...apa pun...take care

amaniammar said...

dah nampak bb..

klu tgk org py bkn main nmpk..tp bila diri sendiri blur plak...hihihikijk

mudahan kesihatan yg diberi kekal hingga saat kelahiran..
smg bb kli ini PUTERI...
smg mekchu jg pemakanan tau...

michah nakal x...hehehe....mkn nak dekat da adik meragam ken main...
ape pun smg keluarga kalian bahagia selalu yer...

Chekpid said...

ala, kenapa perut tu sama macam aku yg dah keluar pun baby 6 bulan lepasss...tak aci

Mas said...

mlm tdi mmpi berjiran dpn rmh mekchu kt tbk tu siap dtg rmh tgk2 dlm lgi....camno leh camtu lak ;)

Pepel BoNda AmaNi said...

ok malam nie mimpi diri ku lak na...mekchu.. :P

Bitt (double IS) said...

terharu tauuu mekchu datang...ye la mekchu hope semua dipermudahkan untuk mekchu...kita pon tak berapa ada masa nak update or online lately nih...

pst, happy tengok adek micah dlm pewut tuh...hehehe mmicah nak book adek boy ke girl nehh...tanya dia manja2 dengan dia selalu cakap pasal adek dengan dia..biar dia terlibat sama...baru dia tak jeles sangat nanti :)

CuTeMiUt78 said...

takpe.. baru 10 minggu... pas ni memang confirm2 takyah pegang2 dah.. ;D

QasehnyaRania said...

oh ya..sebut pasai mimpi..ceq ada mimpi jumpa mekchu kat satu taman.. mekchu bawa 2 orang budak ..1lelaki 1 girl..konon2nya picnic..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...