@churalliya

Tuesday, April 3, 2012

Tertukar susu antara ibu dan anak

Mi-cah memang dah tukar minum susu anmum sejak dia cibit-ribit minum solivite yg dah expired dulu tu. Mekchu pun baru minum anmum tapi anmum materna lah lepas tau pregnen sebulan setengah yang lepas.


Masalahnya, susu anmum ni kan jenis refill.. kalau nak yang ada tin kena beli besarrrr punya.. tin ni tak cantik kalau simpan. Suka bila simpan susu kat dalam bekas tupperware.. Kena lah ada 2 jenis tupperware yang menyimpan susu ni.. dan haruslah berbeza jenis dan warna supaya tak tertukar susu..

Masa mabuk teruk hari tu, mmg tak sentuh pun susu ni.. tapi pelik makin lama susu dalam tipuware mekchu makin kurang. Ahhhh sudah... syak mi-cah dah minum anmum materna....




Hahaha.. bleh nampak ke tu? terus potong banyak2, cepat sikit habis. meh sini rapat2 sikit mekchu ringkaskan..

Jangan panik lebih-lebih.. kedua-dua pun susu jugak.. dua-dua pun ada nutrien kat dalam tu.. cuma kandungan nutrien yang berbeza aje lah.. ramai yg kata mungkin anak akan cirit-birit.. tapi alhamdulillah, mi-cah tak apa2.. solivite expired dia bleh minum, ini kan anmum materna.. hahahaha.. yg jawab mi-cah ada baby dalam perut tu memang nak kena gigit lah tu...

Entry ni dah terperap dekat 2 minggu kot.. bukan susah sangat pon nak edit & publish erkkk.. sap-sap soi aje.. tapi kenapa ntah payah bebeno.. saje2 nak share dengan kawan2 semua.. kot2 jadik macam mekchu yg super duper careless nih..

14 comments:

ratusiput said...

kena letak label la pasni mekchu...sib mi-chah tak mabuk2 cam mama dia..ehehe..

azzey said...

KENE TAGGING CAM 5S KOT BARU TAK TERTUKAR..HU3..

Mimy Hamid said...

cakap pasal tersalah susu ni nak pecah rahsia..papa Fayel tersalah bancuh susu pakai rumusan 2..patut rumusan 1...cuak aku Fayel jadi berdenguh...nasib doc ckp takde apa...kena pastikan dia poo poo

mummy_ayu said...

kena letak label tu, baru la tak confius

Pepel BoNda AmaNi said...

nasib materna..kalu anmum lacta...bersusu la tetek mi-cah pas nie...hahahahahahahaha ampun mi-cah..meh sini untie bonda belanja magnum almond...

lydzar said...

susu mama tupperware pink, susu mi-cah tupperware biru. mesti tak tertukar dh nnt...hihi

mama maman aka yana said...

sian micah.. huhuhuhu

eda_ej said...

sedap kot.. kalo tak mesti micah dah komplen kan.. hehhee..

Bitt (double IS) said...

laaaa akekekkekekee tak pe susu jek kann...betul tu nutrien yg kurang...hehehe habis la lepas ni mekchu kena label beso2 susu mekchu, micah, akan datang susu baby...ehh papa micah tak minum susu?? hehehhee

Alycia said...

tagging "SUSU MICHAH" dan "SUSU MAMA" hehe..

CaDLyNN said...

nasib baik michah ok je.. michah kuat! :)

Anis said...

Agaknya rasa sama je tu yg michah ok je tu...... anyway salam perkenalan mekchu, jemput dtg blog saya

http://anisvitashop.blogspot.com/

CuTeMiUt78 said...

oopss... sib baik mi-cah tak apa2.. tu kena letak label tu..

QasehnyaRania said...

alhamdulillah sib baik ok :)
kt tipuware susu tu 6ti letak pic mekchu n mi-cah...senang beza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...