@churalliya

Instagram

Friday, April 20, 2012

13 minggu tapi dah ada 6 gambar scan, ehh 7 sebenarnya

Dah seminggu lebih rupanya tak update.. ini tidak boleh jadi ni.. kena lakukan sesuatu jugak hari ni demi reader semua.. ecewahhhhh...

Perah punya perah otak, tak dapat jugak idea nak tulis cerita apa.. memang tak de cerita best pun melainkan mabuk-mabuk belaka.. kebetulan gambar scan perut dah bersepah, compile, edit dan cuba diabadikan kat blog ni.. harap2 korang boleh erkk layan gambar hitam putih nih?

Patutnya ada lagi sekeping.. tp tatau kat mana dia dah menyorok.. kalo jumpa pun konpem dah kedut2..

Sekarang dah 13 minggu. Dah bukak buku kat Hospital Colombia Seremban (tempat deliver & check-up mi-cah dulu). Buku pink kerajaan belum buat lagi sebab malas..

Gambar perut tak de kali ni..

Nak tengok gambar mi-cah kat dalam perut dedolu?

Memang suka kumpul2 gambar gini, pas tu buat collage.. anak-anak dah besar nanti boleh tengok balik :)

Mengandung kali ni agak penat sebab kena layan anak yang super duper melasak dan dalam masa yg sama kena layan mabuk jugak.. dulu tak yah pikir apa..

Perut ni pulak kejap nampak besar. Kejap nampak kecik.. tapi yang pasti lepas makan, memang kena longgarkan zip kain.. hahahaha.. berdoa supaya tak lupa nak zip kan semula bila bangun..

Part mabuk tu sebenarnya adalah satu anugerah kan.. mekchu tak pernah mengeluh tapi kadang2 tu ada jugak TER mengeluh depan sinki.. hahaha.. sebab secara tidak langsung kita dapat tahu DIA di dalam itu adalah baik-baik belaka..

Ok, cukup update kali ni. memang korang akan jumpa cerita pasal pegnen aje lah lepas-lepas nih..

15 comments:

syawalsimpsons said...

yee akhirnyer mekchu update jua..kikikiki.....
samo la den ni...kengkadang teraso perut ni kocik bonar joo..kengkadang bosar bonar joo...kikikiki...leh geng ni

Nad @ MamaZakwan said...

suke sangat!
take care k mekchu!
moga mekchu n baby sehat walafiat sentiasa ;)

mummy_ayu said...

tu la..lama je menyepi..
sama kes ngan Ayu dulu masa preggy Iris..bila dah nak cukup bulan tu..rasa tak larat sgt sbb anak2..luar dalam lasak..
Ian kat luar & Iris kat dalam...
kenangan tul... :-)

Aleyn said...

Wah banyak nyer dia scan....alhamdulillah..semoga segalanyer dipermudahkan,amin

~najwa~ said...

bagi saya kan mekchu.. (yg menjaga klinik ibu mengandung gomen),
once u dah ada check up kat private hosp/any clinic dan early scan dah buat (sebelum 13 weeks)......ok for me datang bila-bila je kat KK gomen utk buka buku. even 30 weeks ke atas pun ok, sebab plan nak bersalin di private kan. hehe. basically buka buku merah gomen utk senang misi pi rumah lepas delivery.
sebenarnya, even kalau takde buku merah pun(takde chek up kat KK masa pregnancy), once u deliver & inform KK terdekat, depa tetap pi melawat ;)

yg penting early scan ada. penting utk confirmkan EDD di awal pregnancy.

tp ada certain private maternity centre yang tak cek darah utk pregnancy chek up, so kena dtg awal la ke KK ;)


sori, komen berjela..mcm boleh buat entry, keh3. do take care mekchu..

-cinta soFiaSafiya- said...

bestt sangat bila time scan ni...intai org dalam dok buat apa,besaq mana dh...

mekchu, take care yaa....satja masa belalu dh 13minggu ^_^

CaDLyNN said...

mekchu...
take care! :)

Mimy Hamid said...

mekchu miss u...lama dia tak menceceh ye...aku nak buat jugak la collage gambo tu....kenangan tuu...kalau mabuk tu tandanya baby moving good ..tanda nya dia tindak balas aktif sihat...dont worry pasni ok la tu masuk 2nd trimester..take care beb

CikPuanHaLia said...

tumpang seronok baca entry org peknen. Doakan giliran saya menyusul yer mekchu :)

lydzar said...

nice idea buat collage mcmni. kalau tak gambar tu nnt fade pastu dh tak nampak lagi dah..

littlehumblelynn said...

Rindu sama mekchu.jg diri awak ;-)

Hanis MY said...

tahniah dan take care!

Nini D.. said...

lega dgn hupdate ni bila tau mekchu sehat2 aje..malas nk sms kaco mekchu..sbb mekchu lebih memerlukan sinki.. :)

CuTeMiUt78 said...

salam mekchu..
syukur alhamdulilah... mi-cah bakal dpt adik... lama tak kesini.. byk story mory yg tertinggal

QasehnyaRania said...

take care ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...