@churalliya

Monday, September 3, 2012

Dan raya-raya yang seterusnya

Kes dah malas nak kira hari raya keberapa sebab raya tahun ni macam carca marba skit.. kadang2 rasa seronok, kadang2 rasa sedih.. entah laaaa...

Terkadang bila rasa hati tak gembira, kita cuba gembira kan dengan cara tersendiri.. vavavava lain macam ayat pompuan ngandung ni kan..

Pagi raya ke-berapa ntah, bawak mi-cah gi makan nasi lemak stadium.. lepas tu layan kepala bawak dia naik train senawang-seremban-senawang.. seronok bila tengok anak seronok.. 

Tambang RM1 sajork.. patutnya boleh pakai tiket tu pergi-balik.. tapi ngengada nak exit dan jalan2 kat kaunter stesen seremban tu.. terus kena paw menan yoyo dengan eskrim mcdonald..



Dia ajak pegi KL.. nak je pegi.. tapi nasib masih waras.. lagi pun badan rasa macam ting tong je pagi tu.. buatnya pitam kan, tak kan nak suruh budak kecik tu yg resQ?

Petang tu gi gunting rambut sebab dah tertekan sangat dgn rambut sekarang.. tiba masa dan ketika jugak nak potong.. tak de la pendek sangat, nanti marah pulak mak bidan tak bleh ikat rambut tinggi2 masa dalam pantang nanti.. 

share kat instagram, ada yang kata macam awek korea.. huk huk huk #saranghae

Ni gambar gi carik perabot raya pulak.. tak ingat jugak kejadian di hari raya keberapa.. 


Sudahnya bawak balik bean bag sajork.. kerusi meja tak jumpa yg berkenan.. terus bean bag tu menjadi rebutan kepada 3 manusia... dan semestinya mi-cah jugak yang menang.. mencik!!!

Pas tu sehari sebelum tamatnya tempoh bercuti panjang, kami ke Bangi dan tengok lah..

 ehh itu peha mi-cah tau.. jgn ingat mekchu bleh lipat kaki buat 'samersop' macam tu.. kennot anymore.. 

ce cakap achaner kami nak berjalan jauh raya ni?  

Kat seat belakang ada nenek labu ngan bibik.. boleh je kalo nak tido belakang tu.. tp biasa lah, ketiak mama dia kan wangi...  

12 comments:

syawalsimpsons said...

mama dier pon dah bam bam...kakkakakak...nak wat guano..nak memenuhkan seat depan yang ado..kakakkak

mummy_ayu said...

wah..comelnya micah ngan rambut baru..mama micah pun comel..em..good idea gak tu bab bawak jenjalan naik train..he he he..and yes..ketiak mama memang wangi.. :-)

SURIA AMANDA said...

adat la anak2..banyak tempat lain yg luas dia nak gak menempek..mi cah tu ok lagi..cer anak dara i..dari kecik tido menggentel tlinge i...udah rasa besor sebelah dah..huhu...tlinge org lain dia x nak...ntah apa yang best ntah...

Ila Ramliey said...

yer.. sungguh awek korea tau...
anneong haseyo...
oppa gangnam style!!! ;P

JIVEBUMZ said...

nak jugak menyempit kat sebelah mama chu dia tu haipppp

sy nie pon sama gak kalo dok blakang esya kejap ke depan..kejap ke blakang..last2 mama dia gak kene dok depan.. huhuhu

CaDLyNN said...

michah potong rambut ke...comellllllllll :p

Nad @ MamaZN said...

comey jek micah tido bawah ketiak mamanye, heheh...

takmo sedey2, k...
igt kat micah igt kat baby najwa, mesti kurang rase sedey tu ;)

etiey.com said...

Comel je mak yong ni hehhehe... Sungguh beraya dlm keadaan sarat banyak yg ikut ikut je. Semua ai tak kisah hhahahhaa

eda_ej said...

dalam banyak2 ketiak mmg ketiak mak juge yg sedap.. hehhee..

Alycia said...

tulah kan.. kat blakang tu punya luas, kat celah ketiak mama jugak dia nak.. sebijik cam adam..

QasehnyaRania said...

micah nk bermanja la tu sbb nti mamachu kan dh nk berpantang..

QasehnyaRania said...

nti kan mamchu nk berpantang..micah x boleh nk manja2 kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...