@churalliya

Friday, February 22, 2013

Bila lapar, gugel resepi

Update hari ni lambat sebab waktu lunch tadi keluar mencari bahan2 memasak..

Hape?? Memasak?? HAHAHA..

Iyeeee uols.. semangat nak memasak hujung minggu ni.. Sebab dah beberapa hari bila lapar je kat opis gugel resepi.. lapar je gugel resepi.. Terus meronta-ronta nak cuba memasak.. Berdoa lah agar masakan pompuan ni menjadi..

Tadi gi carik barang kat giant.. Ada orang tu nak makan marinated lamb.. mbekkkkkkk..  Beli yang dah siap perap je sonang.. Jadi keje mekchu buat black pepper sauce je minggu ni.. Setel satu menu yang teringin...

beli 2 keping je dulu.. 

Berdebar ni takut black pepper sauce tak menjadi.. Kalau menjadi, boleh lah beli kambing ke ayam ke lagi dan lagi.. 

Ya, memang senang je nak buat black pepper sauce tu.. Senang bagi korang dan mendebarkan bagi mekchu.. hahahaha.. 

Lepas tu nak cuba buat ayam percik pulak.. hebat tak cita-cita mekchu weekend ni?

Tak beli baju pon.. beli barang2 nak memasak aje.. Betul.. Percaya lah.. 

 pekena eskrem potong red bean.. satu tak cukup.. makan 2 batang baru senyap..

Nanti kalau masakan ku menjadi mekchu pukul canang kat sini.. kalau senyap je tandanya tak menjadi la tu.. hahahaha..

Ohh ini ada gambar papa-jib yang ber-color blocking.. sejurus mekchu buat entry color blocking hari tu..

dia dah ber-blocking dulu rupanya... hahahaha.. 

Ok uols.. Selamat berhujung minggu..

by mekchuN (^_^)

7 comments:

Amanda Suria said...

hAPPY WEEKEND DEAR...

cik chinta said...

mst sodap.

Nini D.. said...

papa-jit berkemeja pink?....fitam!

Ya ALya said...

Awat jauh sgt gmbr papa jit tu...

mama_onie said...

Papa Jib ke tu? Ingat FK...

mama_onie said...

Papa Jib ke tu? Ingat FK...

MAPPIAU said...

Bile dah anak 2 ni semangat nak main masak2 makin membuak2 kan?. memang hormon orang beranak 2 cenggini kot yeh.

kaler bloking papajib memang sepekej ngan kereta tu yeh? LOL.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...