@churalliya

Tuesday, July 9, 2013

Baju Raya tahun ni dari Jovian Mandagie

Tahun ni mak nak beraya dengan baju dari Jovian Mandagie pulop.. Pabila baju Rizalman yang nak let go tu dah ada buyer, maka boleh la beralih arah nak mencuba design JM pulak.. dah ada modal katanyaaa...

Cuba tengok gambar ni.....

tak ke meleleh air liur uols... 

Tatau la, mekchu kalo tido air liur tak meleleh pun.. tapi bila tengok baju2 ni, otomatik meleleh kat tepi bibir.. pas tu malam2 tido tak lena.. bukan setakat terngiang-ngiang gambar mereka bertiga, malah dengan rakan-rakan dia yang lain juga..

Walau pun lambat nak up entry ni, tapi nak bebel jugak.. Ni antara rakan2 ia...
 
 

Ada lagi 1 page kot tertinggal. Malas nak copy.. Korang bleh tengok kat website Tesco. Ada pre order sebenarnya.. sungguh tertinggal ketapi.. tak pe la, dah dapat pon.. 

Design tu semua dinamakan Orked. Tu pasal model2 dia semua ada bunga orkid kat kepala.. Rasanya design ni lagi ok dari design JM yang jual kat Zalora tu.. macam oldies sangat ku lihat lisasurihani tu pakai..

Best lah Tesco sekarang.. Kalo tahun lepas dia jual baju dari Rizalman kan.. Tahun ni dari Jovian Mandagie pulak.. baju kalo dah mahal elok la kita test dulu.. expecially kalo design kurung modern ni.. kalo harga biasa2 tu boleh la pejam mata..

Harga adalah dari RM240 ke atas.. Ada yang kata kualiti kain tak setanding dengan harga... tapi mekchu tak kira.. kalo dah nak tu, nak jugak.. Mula2 carik kat Tesco Seremban 2 dah tak de size.. Carik kat Nilai pulak. Nasib ada size..

terai punya terai.. nasib lah kalo barisan kat luar tu panjang.. sekali terai boleh 3 pasang je.. dah pulang lepas tu repeat terai lagi.. semua pun sangat selesa... 


Dan akhirnya mekchu pilih yang ini. Osha Mint. RM300.

 sebab kaler dia nice. Kain dia sejuk. Design dia selesa..

Size M.. Tapi kain dah macam size XL.. nak kena alter skit.. nanti bleh pakai dengan kemeja gi opis..

Bawak bersabar.. mekchu tau la lambat review pasal ni.. Kalau nak beli jugak, masih ada kat 20 cawangan Tesco.. Boleh refer website dia kalo nak tau tesco mana yang dekat dengan rumah korang.. Tapi kalo nak yang mekchu punya tu, tunggu la kalau pompuan ni nak let go tahun depan.. hahaha...

Ok, dah review baju raya.. tak rahsia lagi dah..

Di kesempatan ini mekchu nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK kepada semua kesayangan.. 


by mekchuN (^_^)

14 comments:

anakomak said...

wah nice kaler!
Sweet ;-)

mama_onie said...

Cantik mama!

syawalsimpsons said...

Cantikla mekchu...yee dapat sudah jawapan...

Uncle Lee said...

Hi Mekcu, this coming to you from Canada. I love those outfits. Very elegant and stylish.
Tapi saya ta'nampak warna merah? Semua pastel colours.
But I think....I still prefer tu batik, sarong kebaya....macham old days Saloma, Kasma Booty, Maria Menado used to wear...tengok boleh lupa nama mak, ha ha.
Have fun and keep a song in your heart.
Lee.

Nad MamaZN said...

Yeayyyy
Betul tekaan saya :)

Selamat berpuasa mekchu n co!
:)

Azura Aziz said...

baju raya dah stok retis dah ni...

Nini D.. said...

oohhhh....jelesnya!!!!

Amanda Suria said...

Amboi..bukan main lagi ko eh mekchu...huhu...apa pun selamat berpuasa. .baju tu cung...

Mama Vogue said...

Wow..!
Speechless..!
Body cantek selim melim bole la nak bergaya gitu saying..hehehe

JunAina said...

Aambooii...amboiii...dah dapat idaman kalbu ya...

aLyNnZ said...

tak pernah tau plak brand nie tak tesco..makna nyer jual dlm tesco lar yerr mekchu..? cantik alin berkenan dgn yg mekchu pilih nie...soft jer..org selim melim padan ler..

Mimy Hamid said...

hamboi hamboi untong la ada size...sobsssssssss

QasehnyaRania said...

dah tahu. hihi

nape mekchu let go yg lama tu?

selamat berpuasa juga buat mekchu sekeluarga :)

QasehnyaRania said...

jgn publish ye.

alamat mekchu masa hantar jam dekat saya dulu sama lagi tak dengan yg skrg ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...