@churalliya

Thursday, March 13, 2014

Bertambah lagi setahun

Menjadikan umur terkini kepada angka 35...

Relek la papa, 35 sekadar nombor.. Jangan la sedih umur dah banyak.. kikikiki... Walau pun mekchu sebaya, tapi mekchu tetap muda dari papajib...

Tidak mencari sebarang hadiah untuk papajib pun.. Sebab tahu dia dah ada semua..Kalau tanya nak hadiah apa dia mesti jawab nak kayu golp.. sebelum hadiah menjadi tak ikhlas, lebih baik tak payah bagi langsung... hahahaha...

Mekchu cuma order rainbow cake yang paling sedap in town aje.. Kekonon nak seprise.. Cake tu mekchu yang teringin nak makan.. Sebab kalau tanya nak kek apa mesti dia jawab tak nak... Isshhh tau sangat dah papajib tu...

berlolah pujuk mas nak tumpang pegi kedai DIY semata-mata nak carik lilin comel huruf-huruf tu... tak pernah dpt tiup lilin banyak macam tu di kek sendiri.. kek papajib pun buleh... 

dah boleh kaw team dengan abam mi.. tapi dia bising (sbb excited)... suruh amek pisau ikut pintu belakang senyap2, tapi mekchu kat depan ni pun boleh dengar.. apatah lagi papajib yang mengadap pintu dapur tu... hahaha

Kat situ dah bajet kantoi...

Lepas tu suruh abang mi panggilkan papajib... Dia panggil macam ni..

"papa... papa.. sini cepat mama panggil tengok kek"

Dushhhhhhh... habis seprise mama..

Tapi papajib pandai... Dia pandai amek hati buat2 terperanjat dan terharu...

comel kan tuan pengarah pakai mask ngan topi birthday macam tu.. mana nak carikkkkk dia nak sporting pakai macam tu... mekchu beli 1 set je pun.. anak2 nak pakai pun mekchu tak bagi... beli banyak nanti membazir.. 

Nak bergambar ber-4 tak de monopod :( Nak kena beli la satu...

susah rupanya nak nyalakan semua lilin... hahahaha panasss wok kena tangan... itu je la huruf2 yang berjaya dinyalakan...

Masa ni peluh mekcu dah tik tik tik dah.. dengan anak yang tak sabar2.. dengan pakai baju 2 lapis lagi... dengan tak de kipas lagi... menyala 5 batang lilin pun dah syukur...

Nyanyi dan tiup lilin.... yeyyyyy..  Untung lah dah 35 tahun pun dapat tiup lilin lagi.. Ingat neelopak je ke yang boleh?


Upacara suap menyuap kejap, lepas tu terus ke Mydin..

growing old with you is the best thing to do ~ paling suka dengan caption birthday ni... chop! jangan tiru..

besar dah abam mi... 


Gitu lah seadanya.... yang pasti akan ada kesinambungan sambutan birthday papajib ni.... Akan ada.. Pasti ada... (kemain.. yang ini kalah neelopak)


by mekchuN (^_^)

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

syawalsimpsons said...

yang ni mmg kalah lopak ni..kikikikik

Bitt (double IS) said...

sedondon biru nila u! ehhee
happy birthday

Rizziela said...

kita sebaya la :D

kayyana said...

haha.. nak amek la wording akak tuh.. cop jugak. haha.. happy besday farid kamil.. eh salah.. papa jib.. hehehe

Suliana said...

haha. comel je.. anyway cantik nya kek tu.. sedap nmpk :-) hepi bday papajib may Allah bless you always :-)

anis abdullah said...

Amboi biru2 temanya ye. Happy birthday papajib

amirah said...

uiyooo...cantiknya kek papajib...kalah kek iecha aritu...huhuhu...pasni kena beli kek cantik2la...romantika nya couple nii..hihi

Anonymous said...

KAKAK CUN TEMPAH KAT MANE RAINBOW KEK BEST IN TOWN TU EK?

Mimy Hamid said...

happy family uolls..cop nak ayat tu hahaha

Emy Omar said...

1 happy family..alhamdulillah sudah 35 thn ye papajib.Tapi serious mekchu.nampak jauh lebih mudo

Nad MamaZN said...

hepi belated bday papajib!

mekchu pun 35 gak la ek?
btul ke?
cam tak caya je...
nape nampak cam 25? :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...