@churalliya

Sunday, April 25, 2010

Just the 2 of Us

hari ni dgn kata putus nak bwk najmi sama2 gi wat passport.. saya yakin abg aznil.. saya kunci jawapan saya.. bwk najmi keluar berdua mcm ni adalah benda yg sgt mencabar.. lakiku patut belanja nih sbb keberanian isteri dia menjalankan tugas suami..

lakiku x de.. blk dari PTK gi outstation lak.. kalo nak tggu dia jugak, lmbt la jwb nya.. sementara ada masa ni, setelkan lah apa2 yg boleh.. byk benda lagik nak kena pikir nak gi vacation nih..

rasa mcm 1 kejayaan BESAR dan boleh dibanggakan.. passport esok siap.. sbb td pun kol 12.30 br smpai.. so x sempat siap..


najmi @ imegresen Seremban..

info : Ibu Pejabat Jabatan Imegresen setiap negeri akan dibuka walaupun Sabtu & Ahad (8.00 pg - 1 ptg)
Sila bawa anak bersama utk buat passport sebagai pengecaman.. dan jgn lupa surat beranak dia sekali yee..

Harga Baru (update setelah tya sekali lagi masa amek paspot td)
48 m/surat - 2 tahun - RM100 (dewasa & kanak-kanak)
48 m/surat - 5 tahun - RM150 (kanak-kanak)
48 m/surat - 5 tahun - RM300 (dewasa)


selama ni x pernah berjaya bwk najmi keluar berdua.. setidak-tidaknya mesti bawak bibik sbg backup.. hehe.. susah ooo nak handle najmi nih.. sbg bukti, nih badan ni tak gemok2 sbb anak terlalu lasak..

seronok gak keluar berdua.. lepas setel kat imegresen, tgk najmi mood pun ok terus bwk gi mkn mcd.. kat dlm tu, mata asyik tgk luar je.. apa lagi kalo tak kat menan haiwan2 kat luar tu.. uisshhh itu mmg feveret dia tuh..


najmi @ mcd


najmi merempit


najmi d driver


hang out ngan member2


finally, get a sleep with mamas arm..

bila tarik tangan dia akan marah.. bayangkan bwk kereta dlm keadaan tangan di pijamkan.. kot keta auto tak kisah la.. nak tukar gear amatlah mengerikan.. demi kebahagiaan anak, daku rela....

gmbr potong rmbt x dpt amek sbb kena pegang badan dia.. frust ni sbb rmbut dia terlalu pendek.. dah jadi noty boy.. itu belum lagi papa dia blk menjerit tgk rmbut anak dia mcm tuh.. selama ni papa dia yg tekun membela rmbut anak dia biar jd mcm winter sonata.. last2 dah jd mcm adnan sempit.. hahahaha.. harap2 sempat la pjg sblum pertengahan may nnti..

9 comments:

Zaliz Eja said...

pttlah ari tu eja nmpk kat intan kiara tp eja tak tegur sbb xkenal sgt... itupun sbb mariya yg ckp...

Rosnizam Mat said...

Bawak Najmi melancong mana tu? Wah bestla jalan2 ngan mami ek Najmi..

churalliya said...

eja : apsal x tegur je? ingatkan batch korang ada xtvt kat luar time tu
zam : 1st time nak bwk bejalan jauh.. nk tggu najmi betul2 besar lmbt lagik.. 1 thn 9 bln?? agak mencabar..

Don & Nor said...

time meksu amik gambo najmi merempit tu mmg menjadilaa...patut dah kena saman lbh hadlaju tuu..

Muhammad Adam Rayyan said...

may nanti pegi mana nih? tak bagitau lagi nih

churalliya said...

nor : selamba dia lnggar brother tu.. mama dia x tentu arah nak jaga anak dgn nak amek gmbr.. haha

adam : biarlah rahsia..

.::WaNiE::. said...

huhuhu bahaya tu nak tukar gear nak tangan mama dia gak tido :p

CikSembang said...

akak ingat anak akak je suka tidur pegang tgn akak rupanya anak Sue pun.. anak akk smpi sekrg dh 7 thn pun masih pegang..

(^ . ^) said...

cian sue & najmi, chaiyok2..xpe lepas ni klu jd tuko keta cari auto sonang sikit..^____^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...